beantwoord

Trein-afbeelding op CTA?

  • 5 January 2022
  • 7 reacties
  • 797 Bekeken

Goedenmiddag, 

DTV: Op de CTA op station Laan van Nieuw-Oostindie (Den Haag) zie ik onderaan het scherm een treintje afgebeeld. De afbeelding verschilt per scherm/perron. Wat betekent dit?

icon

Beste antwoord door Tochjo 5 January 2022, 17:35

Bekijk origineel

7 reacties

Badge +3

Het geeft de lengte van de trein aan. Er staat ook een klein pijltje in een van beide uiteinden; dat geeft de rijrichting van de trein aan (als het hoofd gedraaid wordt richting het spoor).

Aah duidelijk, thanks! En is het dan terug te leiden tot het aantal treinstellen of zegt het gewoon globaal iets over "lang" of "kort"?

Reputatie 7
Badge +1

Het aantal vakjes in de trein op de afbeelding geeft aan uit hoeveel delen/wagons de trein bestaat.

Volgensmij is het zelfs zo dat er bij meerdere treinstellen ook meerdere treinen achter elkaar op de borden getoond worden.

Badge +3

En is het dan terug te leiden tot het aantal treinstellen of zegt het gewoon globaal iets over "lang" of "kort"?

De daadwerkelijke treinsamenstelling wordt weergegeven. Deze trein bestond dus uit twee treinstellen van elk vier delen, en deze trein bestond uit een voorste treinstel van vier delen en een achterste treinstel van zes delen.

Op bovenstaande situatie is één uitzondering: op enkele stations is er geen informatie beschikbaar over de rijrichting. In dat geval worden meerdere treinstellen als één lange trein weergegeven. Er staat in dat geval ook geen pijltje om aan te geven welke kant de trein op gaat.

Badge +3

Er zijn weer wat ontwikkelingen, zie https://twitter.com/danielderuig/status/1661811788747341853

Er wordt weer het een en ander getest: andere weergave van het treintype, vakborden groter boven de trein én de eindbestemming van losse treindelen.

En voor kerende treinen (piijltje mag natuurlijk eigenlijk wel veranderen als hij eenmaal aan het perron staat) 

 

Badge +3

In dat Twitter draadje.. 

Nu nog bij de juiste vakken stoppen

En machinist Stefan (ja die!) zegt:

Helaas staan op lang nog niet alle locaties de treinlengteborden goed. Daar maken we regelmatig melding van, maar komt maar niet van de grond. Gezien dat steeds belangrijker wordt zie ik hier binnenkort wel verandering in komen.

Reageer