vraag

Waarom geen fietsgleuf bij de ingang Smakkelaarshoek van station Utrecht Centraal?

  • 23 September 2021
  • 9 reacties
  • 214 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3

Nog geen foto gemaakt maar bij deze toch een melding.

Gisteren met de vouwfiets naar Utrecht Centraal gereden. Ik had bedacht dat de eenvoudigste route naar het perron via de ingang gelegen aan de Smakkelaarshoek zou zijn. Tot mijn verbazing is daar geen fietsgleuf aanwezig naast de trap. Een lift heb ik ook niet kunnen vinden.

Zijn ze bij de verbouwing de fietsgleuf vergeten? Vanaf de doorgaande fietsroute is de Smakkelaarshoek heel makkelijk te bereiken op de fiets en hoef je niet door de stationshal. Bij de opgangen naar de perrons zijn wel fietsgleuven.

 
 
×
 
 
 

9 reacties

Ik zal mijn best doen om dit voor je uit te zoeken. Als je nog een foto kan toevoegen dan zie ik die hier graag verschijnen!

Reputatie 7
Badge +3

Dat wordt niet eerder dan woensdag of donderdag. Dan ga ik weer met mijn vouwfiets de trap afstuiteren.

Badge +3

Na de verbouwing van Eindhoven ontbraken ook de fietsgleuven bij de nieuwe trappen, die zijn later alsnog aangebracht.

Als alternatief daar natuurlijk de tappen vanuit de oude reizigerstunnel en de liften, of met je fiets op de roltrap maar dat vereist wat oefening.

Ik heb nog geen antwoord, iMark. Is je fiets nog heel en mag ik vragen naar de exacte locatie? Het staat mij namelijk bij dat daar een helling zit.

Reputatie 7
Badge +3

Vanwege het slechte weer gisteren was ik niet met de fiets. Ik had geen tijd om langs de specifieke trap te lopen vanaf de bushalte. Dus nog geen foto’s.

Het gaat om de trap van de stationsingang aan de Smakkelaarshoek naar de noordelijke stationstunnel. Op zich een heel handige ingang wanneer je vanaf het Vredenburg komt. Een hellingbaan of lift heb ik niet gezien. De trap af is niet zo’n probleem maar de trap op lijkt me geen feest met mijn elektrische vouwfiets van 25 kg.

Vanwege de enorme hoeveelheid verbouwingen heb ik (nog) geen recent plaatje kunnen vinden via Google Maps o.i.d. De ingang zit in hetzelfde blok als het Inntel Hotel. 

 

 
 
×
 
 
 
 
 
×
 
 
 
 
 
×
 
 
 
 
 
×
 
 
 

Ik heb nog niet kunnen achterhalen of deze nog komt. Heb je inmiddels de helling gevonden en kan je nog foto's maken, iMark?

Reputatie 7
Badge +3

Ik ben er niet meer geweest en kom er de komende weken ook niet. Zo gauw ik er weer een keer ben maak ik foto's.

Het is helaas ook wat moeilijker om collega's te vinden die mij hiermee kunnen helpen. Zoals ik het begrijp kan je gewoon gebruik maken van een helling.

Reputatie 2

Aan de Jaarbeurszijde/westzijde van het station ligt de Noordertunnel op dezelfde hoogte als het fietspad. Je kunt dus met de fiets makkelijk de Noordertunnel bereiken als je gewoon even door de parallelle fietstunnel (Sijpesteintunnel) fietst, en de Noordertunnel vanaf de andere kant in gaat.

Reageer