Gratis fietsen stallen kost toch parkeergeld op Den Haag Centraal

  • 3 March 2023
  • 3 reacties
  • 97 Bekeken

Op 8 februari stalde ik mijn fiets op Den Haag Centraal. Dezelfde dag haalde ik de fiets weer op. Tot mijn verbazing kreeg ik eind van de maand een rekening voor de stalling. Op de website van Den Haag Centraal staat dat het stallen van een fiets 24 uur gratis is. Zie: https://www.ns.nl/fietsenstallingen/info/den-haag-centraal-koningin-julianaplein 

Bellen. De mevrouw van de klantenservice zei dat gratis niet geldt voor de fietsenstalling van Den Haag Centraal. Dat kost geld, wat - zoals u gezien heeft - niet op de website van NS staat en nergens bij de ingang van de stalling te zien is. De medewerkster was getraind als een ijzeren robot en hield koppig vol dat op de website staat dat een fiets een dag parkeren in Den Haag geld kost. Het bleef bij mijn woord en NS website tegenover het woord van haar. Op het einde vroeg ze of ze nog iets voor me kon betekenen. Nee, jammer genoeg niet. Getrainde vriendelijkheid en aangeleerde onbekwaamheid, zoals zo vaak tegenwoordig, dacht ik.


3 reacties

Welkom op de Community, Peter Smets.

Op Den Haag Centraal (Stichthage) is het parkeren inderdaad niet gratis. Zie: https://www.ns.nl/fietsenstallingen/info/den-haag-cs-stichthage. Weet je zeker dat je niet je fiets hier hebt gestald? 
Konining Julianaplein is inderdaad wel gratis de eerste 24 uur. Ik wil je toch adviseren nogmaals contact op te nemen met de Klantenservice. Zij kunnen met je meekijken. 

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Als het echt om de stalling Koningin Julianaplein gaat dan zou de eerste 24 uur gratis moeten zijn. Meestal is er wel een poster bij de ingang waar dat ook op aangegeven staat.

Bij de andere stalling https://www.ns.nl/fietsenstallingen/info/den-haag-cs-stichthage betaal je wel het dagtarief van € 1,35

Edit: Aurora was me voor…

Reputatie 7
Badge +2

Ik snap de verwarring van TS wel een beetje: de hellingbaan die toegang geeft tot de stalling Den Haag CS Stichthage komt immers uit op het Koningin Julianaplein. Je moet maar net weten dat Den Haag CS Koningin Julianaplein de stalling onder het plein zelf is waarvan de toegang een paar meter verderop zit.

Bij OV-fiets staan de stallingen Stichthage en Julianaplein zelfs op dezelfde plek ingetekend.

 

Reageer