beantwoord

Ns flex abbo gratis 1 jaar, wanneer stopzetten

  • 18 April 2023
  • 2 reacties
  • 85 Bekeken

Hallo,

Ik ben een beetje verward met de regels van de NS flex abbonement die je als net afgestudeerde kon aanvragen na je studie. Inplaats van dat je maandelijks geld betaald kon je voor 1 jaar gratis gebruik maken van de NS flex abbonement zonder te betalen per maand.

Ik heb op 5 juni 2022 mijn NS flex abbonement aangezet. Nu dacht ik, 5 juni 2023 komt al dicht in de buurt, dus ik moet het abbonement gaan cancelen voordat ik opeens maandelijks moet gaan betalen. Dus ik log in op de NS website en ik zie in mijn account het volgende staan bij mijn NS flex abbonement: ingangsdatum: 05-01-2023. 

Wat betekend dit nu. Betekend het dat ik het alsnog moet stop zetten voor 5 juni 2023 of dat ik het kan gebruiken tot 31 dec 2023? Want als dat laatste waar is gebruik ik dit abbonement 1 jaar en 7 maanden.

icon

Beste antwoord door Aurora NS 18 April 2023, 14:31

Bekijk origineel

2 reacties

Hoi Evelientje23, en welkom op de NS Community!

De datum waarop je het abonnement voor het eerst hebt aangevraagd is ook de datum waarop je gratis product verloopt. De datum in je Mijn NS-account heeft waarschijnlijk gewoon te maken met het nieuwe jaar, waarna er een prijswijziging is doorgevoerd. Die is natuurlijk niet van toepassing op jou. 
Mocht je het zeker willen weten, dan kun je altijd contact opnemen met de Klantenservice.

Badge +3

Denk dat die ingangsdatum gewoon niet (helemaal) klopt, want blijkbaar heeft @Evelientje23 gekozen voor Flex Dal Voordeel op saldo (wel betaling per maand maar geen abonnementskosten).

Als je geen abonnementskosten wilt na 5 juni dan zet vóóf op op die datum het abonnment om naar Flex Basis via https://www.ns.nl/nsflex/webshop of beëindig het in zijn geheel via https://www.ns.nl/nsflex/webshop#/online-beeindigen (en daarna verwijderen van je kaart bij een automaat op station/supermarkt e.d.)

Reageer