beantwoord

Voordeelurenabonnementen met 7 papieren Dag Voordeelurenkaarten & de aangekondigde wijzigingen

  • 10 November 2019
  • 60 reacties
  • 1857 Bekeken

NB. Niet meer in de middagspits mogen reizen met 40% korting zal er wel onder vallen, maar wat met de 7 papieren Dag voordeelurenkaarten, waar je als abonnementhouder ruim 10 euro per contractjaar extra voor betaalt? Krijgt deze groep Voordeeluren abonnementshouders ook nog persoonlijk bericht van de NS? Dat lijkt zeer wenselijk en wanneer wordt die mail/brief verzonden? Tot op heden ontving ik geen enkel bericht en mis ik informatie over dit abonnement van de NS in de berichtgeving in de media. Klantenservice kan mij hier niet in helpen. De medewerkers blijven alleen verwijzen naar wat bekend is over de digitale keuzedagen. Zijn zij wel/genoeg geïnformeerd? 

icon

Beste antwoord door Stijn NS 11 November 2019, 09:49

Bekijk origineel

60 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Zie voor meer info https://www.ns.nl/abonnementen/abonnementen-update/voordeelurenabonnement.html?  en

https://community.ns.nl/abonnementen-2/abonnementen-update-61370

Goedemorgen m.grotens en welkom bij de NS Community!

Ik vind het vreemd om te lezen dat je geen communicatie hebt ontvangen over de wijzigingen. Alle gebruikers van een abonnement wat een wijziging ondervindt hebben ofwel een e-mail ofwel een brief gekregen met informatie hierover. Hoe dan ook, ook voor de papieren Keuzedagen zoals ik begrijp dat jij ze hebt geldt dat je ze kunt blijven houden als je ze al hebt. De reistijden veranderen wel, zoals je al verwachtte. Nadat je ze stopzet, kunnen ze niet opnieuw worden aangeschaft.

Reputatie 7
Badge +1

maar in de praktijk is er dan geen verschil meer in geldigheid tussen de eenmalige chip/kartonnetjes en de enkel opdechip-digitale. Zelfde tijden van mogelijk inchecken en allebei het hele jaar door.

Dus mensen die een ietsepietsie doordenken kunnen hiermee nu al voorspellen wat de volgende stap gaat wezen.

Goedemorgen Stijn NS, 

Prettig te lezen dat ook NS vindt, dat het vreemd is dat ik nog geen bericht ontving. Klantenservice geeft wel aan, dat ze in mijn account zien dat er nu nog niets naar mij verzonden is. Maar is dat wel zo? NB. Ook buren met eenzelfde abonnement ontvingen nog geen bericht! Ik heb nog meer vragen bij de komende wijzigen in mijn abonnement, maar het lijkt me handig en klantvriendelijk als ik de eerste informatie van NS ontvang en doorneem. Wie weet wat daar al in staat....

Ik geloof ook dat we via ons klantsysteem niet de mails/brieven kunnen zien. In het bericht staat niet meer dan op onze site. Mocht je na het lezen daarvan nog vragen hebben, dan kan je die op de Community stellen. De klantenservice heeft wel aangegeven dat we zowel adres als e-mail goed hadden staan?

In reactie op Maxime NS,

Uw 1e vraag: Ja, klantenservice controleerde mijn adres en mailadres. U verwijst terug naar de site voor vraag: Vallen de lopende Voordeelurenabonnementen met 7 papieren Dag Voordeelurenkaarten ook onder de aangekondigde wijzigingen die NS per 1-1-2021 gaat toepassen?                                              Uw verwijzing ernaar voelt niet prettig. De voor de papieren Dag Voordeelurenkaarten meer betalende klant is al niet interessant meer? En krijgt ook al geen persoonlijke informatie meer? Gaat dit Voordeelurenabonnement er dan soms ook helemaal uit? Want keuzedagen zijn vanaf 2020 ook het hele  contractjaar door geldig? Hier kom ik op, omdat een medewerker van klantenservice -op haar eigen initiatief- op 11 november jl. wel heel grote haast om mijn nog tot augustus 2020 lopende abonnement alvast om te gaan zetten naar een Voordeelurenabonnement met keuzedagen?  Dat heb ik direct tegen gehouden! Of had ik er al goed aan gedaan om keuzedagen voor mij vanaf 2020 veilig te stellen?  

Het Voordeelurenabonnement wordt effectief gezien inderdaad uitgefaseerd per 2021. Vanaf dan zal de korting tijdens de avondspits namelijk niet mee gelden, waarmee het gelijkwaardig wordt aan het huidige Dal Voordeel abonnement, korting in de daluren.

Zoals ik in mijn eerste bericht al aangaf kun je de papieren Keuzedagen gewoon houden, als je dat wilt. De reistijden zullen wel aangepast worden en rechtgetrokken met de daluren (niet meer geldig tijdens de ochtend- en avondspits). Digitale Keuzedagen zullen inderdaad nu ook het gehele jaar geldig zijn, dit was voorheen eigenlijk een uitzondering bij de papieren keuzedagen omdat we de beperkte geldigheid lastig konden realiseren daarbij.

Nogmaals, waarom jij de betreffende communicatie niet hebt ontvangen durf ik niet te zeggen, maar zoals mijn collega al aangaf is dit voor ons niet te controleren, gezien we dit soort informatie niet in ons klantsysteem kunnen zien. De verwijzing naar onze website was voornamelijk ter vervanging van de gestuurde informatie, gezien op deze website alle informatie ook staat aangegeven.

Dank Stijn voor de reactie en wat er wijzigt per 2021. Er blijven vooralsnog vragen onbeantwoord voor mijn abonnement. Ik wens NS succes met de onderlinge communicatie en die naar alle klanten!

 

Beste Stijn NS moderator, 

Er bestaan papieren keuzedagen kaartjes en er bestaan papieren dagVoordeelurenkaarten die bij een voordeelurenkaart te koop zijn. 

Het gaat dus om twee verschillende dingen!

De NS noemt het in de folder "keuzedagen in de vorm van “Dag Voordeelurenkaarten”.

De vraag van M Grotens gaat over de laatst genoemde kaartjes! Het is interessant om te lezen dat de meeste medewerkers niet af weten van het bestaan van 7 Voordeelurenkaartjes die 35 euro kosten en geen beperkte duur van 2 maanden hebben.

*** Mijn vraag is wat er in januari 2021 met de prijs gaat gebeuren? 

Ik heb nu 35 euro betaald voor 7 Voordeelurenkaartjes die geldig zijn tm eind 2021.

Wordt de prijs van de 7 keuzedagen per januari 2021 ook 35 euro of blijft dat 24,50 n krijg ik het verschil terug van de NS?

Reputatie 7
Badge +3

De vraag is ook of bij deze voordeelurenkaartjes in 2021 de middagspitsbeperking geldt.

De digitale zullen in 2021 niet meer geldig zijn in de middagspits

Ook de papieren Keuzedagen worden niet meer geldig in de middagspits. Er is overigens maar 1 type papieren Keuzedagen beschikbaar. Over de prijs is vooralsnog niets bekend. Ik heb het uitgevraagd en zodra ik meer weet plaats ik het hier.

Beste Sacha moderator, er zijn wel degelijk twee soorten papieren kaartjes, te weten de 7 keuzedagen die (nu nog) twee maanden geldig zijn (kosten plm 25 euro) en de 7 Voordeelurenkaartjes die een jaar geldig zijn (kosten plm 35 euro).

Zou het niet netjes zijn als de NS de mensen met Keuzedagenkaartjes of Voordeelurenkaartjes persoonlijk een berichtje stuurt zodra er iets bekend is over de prijs?

 

De papieren Keuzedagen zijn enkel beschikbaar voor Voordeelurenabonnementshouders voor € 36,50 (2e klas) of € 61,00 (1e klas) en zijn het gehele contractjaar geldig. Er zijn geen papieren Keuzedagen beschikbaar voor € 25,00 met eenzelfde geldigheid als de digitale Keuzedagen.

Het tweede zal ik suggereren, maar gezien het verleden is de kans erg klein.

Badge +3

De NS moderators hebben gelijk. Setjes papieren keuzedagen (losse ov-chipkaartjes) zijn alléén verkrijgbaar bij een VDU en zijn per definitie een Dagkaart Voordeeluren Het staat er zelfs op geprint, niets over Keuzedag.

En inderdaad, ze zijn een jaar (of soms zelfs iets langer) geldig. Reden voor veel mensen om daar ca. €1,50 per stuk extra voor te betalen.

Tweemaandelijkse keuzedagen zijn altijd digitaal (voordat je gaat reizen laden op je eigen ov-chipkaart bij een automaat). Deze zijn ook verkrijgbaar bij Dal Voordeel en Altijd Voordeel abonnementen (mits 60+ natuurlijk).

Update: Nog geen terugkoppeling gehad over de prijs van de papieren Keuzedagen.

Update: Nog geen terugkoppeling gehad over de prijs van de papieren Keuzedagen.

:point_up_2_tone1:

Reputatie 7
Badge +3

Ivm met dat ik overweeg om mijn VDU en Dal voordeel beide met keuzedagen op te zeggen zou ik graag willen weten of keuzedagen per 1-1-2021 voor iedereen al.een jaar geldig zijn met middagspitsbeperking of dat dat pas bij verlenging ingaat.

Van VDU heb ik begrepen dat er bij verlenging eind dit jaar €67 betaald moet worden, maar dat de middagspitsbeperking voor iedereen tegelijk per 1-1-21 gaat gelden. De €7 korting zou pas bij verlenging in 2021 ingaan. Wat voor degenen die eind 2020 verlengen betekent, dat zij meer moeten betalen voor slechtere voorwaarden. Of na rato €7 terug of die verslechterde voorwaarden bij verlenging invoeren!

Over de restitutie van € 7,00 per 01.01.2021 ja of nee is helaas nog niets bekend. Dit zal uiterlijk 3 maanden tevoren gecommuniceerd worden. De nieuwe/aangepaste voorwaarden zullen voor beide abonnementen op 01.01.2021 van kracht zijn. 

Update 28/07: Nog geen nieuwe ontwikkelingen. 

Update: De volgende tarieven zullen gelden voor de papieren Keuzedagen:


•7 dagen 2e klas voor €26,00 per contractjaar
•7 dagen 1e klas voor €51 per contractjaar
 

Reputatie 7
Badge +3

Update: De volgende tarieven zullen gelden voor de papieren Keuzedagen:


•7 dagen 2e klas voor €26,00 per contractjaar
•7 dagen 1e klas voor €51 per contractjaar
 


En  wat zijn de prijzen voor digitale Keuzedagen?

Update: De volgende tarieven zullen gelden voor de papieren Keuzedagen:


•7 dagen 2e klas voor €26,00 per contractjaar
•7 dagen 1e klas voor €51 per contractjaar

En  wat zijn de prijzen voor digitale Keuzedagen?

Idem!

Reputatie 7
Badge +3

Update: De volgende tarieven zullen gelden voor de papieren Keuzedagen:


•7 dagen 2e klas voor €26,00 per contractjaar
•7 dagen 1e klas voor €51 per contractjaar

En  wat zijn de prijzen voor digitale Keuzedagen?

Idem!


Dat is mooi, dan ga ik in vervolg de papieren versie aanvragen.

Reputatie 7
Badge +1

Daar zou ik dan toch maar ff mee wachten, de kans dat dat echt zo zal zijn lijkt me minder als 0,000001%. Weer typisch zo'’n gevalletje van NS die amper zelf weet wat ze allemaal in de winkel te koop hebben. Zou niet voor het eerst zijn dat de geregelde volgers moeten inspringen.

Overigens: nu ik zelf met verlenging op 1/7 van die ouwe trouwe VDU een overzicht kreeg: de nieuwe keuzedagen komen dus NIET alle 7 voor het hele jaar beschikbaar, ze blijven per 2 mnd uitkomen en blijven dan in 2020 tot 31/12 en in '’21 tot 30/6 geldig.

Zoals al enkele keren eerder gemeld: ieder hier lijkt te denken dat elke senior altijd met alle geweld perse nou net de (terug)reis in die middagspits wenst aan te vangen. Of dat er zo enorm veel van de dan nog geldende korting gebruik zouden maken. Het grootste deel van de nog bestaande VDU is in handen van senioren en daarvan is het grootste deel enkel vanwege die keuzedagen. Als ieder gewoon de mogelijkheid zou krijgen 3 keuzedagen @ 39 eur te kopen zonder verder aanhangend verplicht ABO ben je even duur uit. En als je dat ook nog onbeperkt of tenminste 5-6x per jaar zou kunnen heb je bijna Belgische toestanden-alleen dan wel bijna 2x zo duur als daar en wel met middagspitsuitsluiting.

Reputatie 7
Badge +3

Daar zou ik dan toch maar ff mee wachten, de kans dat dat echt zo zal zijn lijkt me minder als 0,000001%. Weer typisch zo'’n gevalletje van NS die amper zelf weet wat ze allemaal in de winkel te koop hebben. Zou niet voor het eerst zijn dat de geregelde volgers moeten inspringen.

Overigens: nu ik zelf met verlenging op 1/7 van die ouwe trouwe VDU een overzicht kreeg: de nieuwe keuzedagen komen dus NIET alle 7 voor het hele jaar beschikbaar, ze blijven per 2 mnd uitkomen en blijven dan in 2020 tot 31/12 en in '’21 tot 30/6 geldig.

Zoals al enkele keren eerder gemeld: ieder hier lijkt te denken dat elke senior altijd met alle geweld perse nou net de (terug)reis in die middagspits wenst aan te vangen. Of dat er zo enorm veel van de dan nog geldende korting gebruik zouden maken. Het grootste deel van de nog bestaande VDU is in handen van senioren en daarvan is het grootste deel enkel vanwege die keuzedagen. Als ieder gewoon de mogelijkheid zou krijgen 3 keuzedagen @ 39 eur te kopen zonder verder aanhangend verplicht ABO ben je even duur uit. En als je dat ook nog onbeperkt of tenminste 5-6x per jaar zou kunnen heb je bijna Belgische toestanden-alleen dan wel bijna 2x zo duur als daar en wel met middagspitsuitsluiting.


Het setje van 3 Flexdagen voor €39 is 1x per jaar door 65+ te bestellen en is met €13 per dag duurder dan nu een keuzedag met VDU.

Persoonlijk ben ik benieuwd of straks in 2021 op die 2 maandelijkse Keuzedagen die je dit jaar nog krijgt doorlopen in 2021 ook de middagspitsbeperking van toepassing is. Als die nog geen middagspitsbeperking hebben, ga ik heel boos worden omdat mijn ingangsdatum in februari j.l. ineens van 31-12 naar 1-1 gewijzigd werd.

Reageer