beantwoord

Hoe reizen jongeren goedkoper tijdens de spits. Dit ivm bezoek Walibi Holland

  • 28 June 2022
  • 4 reacties
  • 430 Bekeken

Wat is het goedkoopste treinkaartje voor een jongere van 15 jaar die in de spits wil reizen ivm bezoek Walibi Holland. Nu moeten ze buiten de spits reizen.

icon

Beste antwoord door Momo 28 June 2022, 22:13

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Op reizen in de spits wordt niet of maar beperkt korting gegeven. Er is een Altijd Voordeel abonnement wat 20% korting geeft in de spits maar daarvoor moet je meerdere dagen per week reizen in een maand wil dit voordelig zijn. Verder is er Dal Voordeel waarbij je met een incheck in de daluren mag doorreizen in de spits, iets wat niet mag met een e-ticket als de Jongeren Dagkaart.Je kunt dan ook 3 personen mee laten reizen met Samenreiskorting en als die andere personen een OV-chipkaart hebben waarop de Samenreiskorting geladen worden mogen zij ook met een incheck tijdens de daluren doorreizen in de spits. Maar wil je inchecken en vertrekken in de spits zit er niets anders op dan vol tarief betalen, wat overigens niet alleen voor jongeren geldt. 

Reputatie 7
Badge +4

Koop een jongerenkaart, dat kost bijna nul centen en zet het willen reizen in de spits uit je hoofd. Korting is bedoeld voor reizen buiten de spits en de normale spitstarieven zijn erg hoog.

Reputatie 7
Badge +1

Dat is toch nabij Biddinghuizen? In de zomer/schoolvak wordt meestal de BUSdagkaart (geldt in Gelderland, Overijssel, Flevoland, niet Almere) aan 50% geboden=6€, vanaf 9.00 of soms zelfs dat niet eens. Aangezien je toch flink stuk met bus moet en afh van waar kan dat net een flink stuk uitmaken en dure treinreis verkorten

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Voor in de spits naar Walibi met de trein (naar station Harderwijk dus) zijn er geen goedkope kaartjes.

Niet voor een jongere van 15 en voor niemand eigenlijk, want zelfs Keuzedagen voor 60+ zijn niet geldig in de spits.

Hooguit als je mee kunt reizen met een student (met een SRP) of iemand anders met een NS abonnement én een ov-chipkaart hebt en daar Samenreiskosting op laadt, dan reis je naar Harderwijk met 40% korting. Moet je wel vóór 6:35 inchecken/overstappen (naar NS).

Reageer