beantwoord

Overstap op Schiphol airport gemist

  • 1 January 2022
  • 5 reacties
  • 170 Bekeken

Hallo, Wij gingen van Rotterdam naar Almere Oostvaarders en hadden een overstaptijd van 8 minuten op schiphol airport. De Intercity direct met toeslag moest op een gegeven moment stoppen omdat er een trein uit tegengesteld richting voorrang had.. Daardoor misten wij onze aansluiting en moesten toen zeker 20 minuten wachten voor onze volgende aansluiting. 

We hebben wel de toeslag betaald voor de Intercity direct, maar het werd onderweg dus meer een sprinter. Kan de toeslag teruggeboekt worden zodat we daar een volgende keer gebruik van kunnen maken.

icon

Beste antwoord door Thom 1 January 2022, 15:20

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Als u daadwerkelijk met de ICDirect heeft gereisd, krijgt u de toeslag niet terug. Een toeslag voor een andere keer gebruiken is niet mogelijk. De voorwaarden voor Geld terug bij vertraging zijn bij deze trein wel ruimer; mogelijk kunt u daar wat mee. Vanaf een half uur totale vertraging zijn er sowieso nog meer mogelijkheden

Reputatie 7

Waarom krijg je nooit de toeslag terug? 
Moet je de toeslag betalen als service voor het veel sneller van A naar B kunnen tussen Rotterdam en Schiphol óf moet je betalen omdat het duurder voor NS is om op de hogesnelheidslijn te rijden? Ik neem aan dat het dat laatste is dan: vertraging doet er dan niet toe, je hebt gewoon gereden over de hogesnelheidslijn. Weliswaar in traag tempo, maar toch.

Reputatie 7
Badge

Omdat NS failliet gaat als ze alle toeslagen door vertragingen moeten terug betalen?

Reputatie 7
Badge +3

De toeslag zelf krijg je niet terug, niet in de zin van dezelfde toeslag terug krijgen en op een andere dag gebruiken. Wil kun je het bedrag ervan terug krijgen door een Geld terug bij Vertraging claim in te dienen. Bij een reis over de HSL kun je al bij een vertraging van 15 minuten een claim indienen. 

https://www.ns.nl/klantenservice/geld-terug/geld-terug-reguliere-reizen.html

Reputatie 7

Toeslag betalen voor deze lijn voelt vreemd; de IC-Direct is niet eens een hogesnelheidstrein en er is vaak vertraging en gestrande treinen. Heb meerdere malen in een gestrande trein op dit traject gezeten. Ga de laatste jaren liever via een andere route als ik bijv. een vlucht moet halen. Heb begrepen dat de toeslag ook diende om de trein niet te druk te laten worden. 

Reageer