beantwoord

Gasfornuis - gekke vraag

  • 25 April 2017
  • 36 reacties
  • 2414 Bekeken

Ik heb geen auto, maar ga binnenkort verhuizen. Nu heb ik op Marktplaats een gasfornuis gevonden voor mijn nieuwe huis. Als ik deze op een steekwagen zet en op het balkon zit, mag hij dan mee van R'dam tot Den Bosch -buiten de spits-?
icon

Beste antwoord door Rhido NL 25 April 2017, 20:28

Bekijk origineel

36 reacties

Een gasfornuis mag niet mee in de trein omdat het nogal gevaarlijk is. U kunt beter een auto met aanhanger hebben, maar in de trein is het niet toegestaan.
Ok 🙂
Reputatie 4
Badge
Een gasfornuis mag niet mee in de trein omdat het nogal gevaarlijk is. U kunt beter een auto met aanhanger hebben, maar in de trein is het niet toegestaan.

Waar baseer je dat op?

De algemene voorwaarden van NS definiëren handbagage als De bagage die u als gemakkelijk mee te voeren, draagbaar dan wel met de hand
verrijdbaar
bij u heeft."
Op een steekkar is het fornuis met de hand verrijdbaar.

Helaas zit er ook een clausule in de algemene voorwaarden die de conducteur het recht geeft om iedereen met bagage de trein uit te zetten. Dus grote kans dat u heel lang bezig bent om in Den Bosch aan te komen als dat al lukt.

Welke Voorwaarden gelden voor uw Handbagage?
Uw Handbagage is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient ervoor te zorgen dat uw Handbagage het gangpad en de nooduitgangen niet verspert, het in- en uitstappen van uw medereizigers of het NS personeel niet belemmert of hindert, en niet een zitplaats inneemt indien een medereiziger daarop aanspraak maakt.

NS kan u de toegang tot de trein weigeren of u verplichten de trein te verlaten als NS van oordeel is dat uw Handbagage, of het gebruik daarvan, hinder veroorzaakt of zal veroorzaken. NS mag dit in ieder geval doen als de hoogte, breedte of diepte van uw Handbagage meer dan 85 centimeter bedraagt.
Een gasfornuis onder de 85 85 85 lijkt me sterk 😉 en krijg die maar eens een trein ingetild..
@Gert-Jan, dit was ook mijn eerste gedachte. Een gasfornuis is niet breder
/dieper dan 80cm, wel hoger denk ik.
Deze past!

www.siemens-home.bsh-group.com/nl/productoverzicht/koken-en-bakken/bakovens-en-fornuizen/freestandingcookers1/HX423211N
In ieder geval mijn antwoord uit de praktijk; bij mij gaat ie niet mee.
Er staat niet letterlijk in de voorwaarden dat het kleiner moet zijn, alleen dat de NS gemachtigd is grotere handbagage te weigeren. Dus het ligt aan de conducteur of deze het toelaat, hij mag het weigeren, maar is dat niet verplicht. Dat de NS handbagage definieert als 'gemakkelijk te vervoeren' staat wel zwart op wit, dus je moet het fornuis met één simpele beweging de trein in en uit kunnen tillen 😃
@Slidestops: Ik zeg niet dat ik dit ga doen, maar wat als een product als dit in een doos zit?
Reputatie 7
Ik denk, meegenomen dat hij waarschijnlijk niet binnen de toegestane afmetingen zal vallen, dat het niet handig is om een gasfornuis te vervoeren in de trein. Zoals Slidestops al aangeeft, dit is niet de bedoeling om in de trein mee te nemen. Persoonlijk denk ik ook dat het een crime wordt om te vervoeren.
@Susy het gaat niet om hoe het eruit ziet, maar om de grootte, icm de steekkar, icm de hoogte tussen trein en perron en dergelijke. Dat ga je al met minimaal 2 man moeten doen en gaat volgens mij gevaarlijke situaties opleveren bij het vertrekproces.
Er zijn vast voldoende fornuizen die binnen de afmetingen blijven. En met zijn tweeën pak je hem zo op. De spits zou ik vermijden. lol @Thomas, ik wil geen reclame maken, maar de afmetingen lijken mij geen probleem.
@Slidestops,

Bij kinderwagens zijn vaak ook twee personen nodig. Zullen we die ook verbieden:?
Reputatie 7
SusyQ heb je misschien een afbeelding als voorbeeld voor mij en Slidestops om een inschatting te kunnen maken? Klinkt idioot, maar ik zie nu een gigantisch fornuis voor me, en moet volgens mij in mijn hoofd naar een kleiner formaat toe.
Formaat zoals Nooduitgang postte, ongeveer. ☺
@Thomas, Het betreft geen wasmachine. https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DFDJcGbGVllQ&ved=0ahUKEwi82q2Nq8DTAhXBL8AKHe5fCTEQwqsBCB8wAQ&usg=AFQjCNEfR61lWVoQze323LZ2u2R5eUhqHA

Maar SusyQ, echt handig is het niet en als de conducteur van mening is dat het onverantwoord is, mag u niet mee. Een mogelijkheid is om er kadopapier om te wikkelen met wat leuke afbeeldingen, een flinke strik en de tekst Surprise!!!
@Nooduitgang: briljant ??
Reputatie 3
Of geef de conducteur een doos bonbons als hij toestemming geeft om het gasfornuis mee te nemen 😉 Als het lukt, zou het wel erg mooi zijn!
Hoe verzinnen jullie het? Het lijkt mij onmogelijk om dit in de trein te nemen. Heeft u zelf geen vrienden of familieleden die wel een auto hebben en die ermee kunnen helpen? Het nadeel van marktplaats dat het niet altijd te vertrouwen is of dat je zelf meestal van A naar B moet om hem op te halen. Ik denk dat u vooral kritisch moet zijn en u zelf moet afvragen of dit wel te overwegen is of niet? In een outlet shop / rommelmarkt kunnen deze ook weleens waar te koop zijn. Ik heb mijn fornuis in het verleden bij Scheer & Foppen gekocht en in die winkel was het ook niet zo erg duur. Maar of die winkel nog bestaat dat weet ik niet. Inmiddels is het al 12 jaar geleden. Er zullen vast en zeker meer winkels zijn die een fornuis goedkoop kunnen aanbieden en ze komen ook bij je laten bezorgen.
Reputatie 7
We gaan dat hier niet vandaag kunnen oplossen, maar het is toch een interessante casus. Immers, steeds minder mensen kopen er een auto. We gaan hier dus effectief weer terug naar de jaren 30 tot 50, waarin het ganse gezin het hele hebben en houden wenste mee te sleuren op de trein (dagje naar de zee, gasfornuis gekocht..).

De laatste keer dat ik met het ganse gezin op vakantie ging, naar Zeeland, hadden de Spoorwegen gewoon netjes een bagagewagen aangehangen. Wellicht een oplossing om dat maar weer op grotere schaal in te voeren.
Reputatie 6
Badge
Hoezo onmogelijk? Ik ken mensen die wasmachines vervoerd hebben in de trein, over het algemeen iets zwaarder en groter dan een oven, maar wel minder gevaarlijk. Aan de afmetingen ligt het dus iets minder.
Het is aan treinpersoneel om te bepalen wat wel en niet hun trein inkomt. Daarom vind ik het lastig een inschatting te maken voor de topicstarter. In principe is het niet toegestaan, omdat een fornuis op een steekwagen niet in het bagagerek past (ga ik vanuit). In dit geval ben je dus afhankelijk van treinpersoneel, maar mijn advies is om dit niet te vervoeren per trein.
Gewoon proberen. Rotterdam - Den Bosch is maar twee haltes, dus als je de trein uit moet terwijl je onderweg bent, dan sta je al halverwege. Nog een keer hetzelfde trucje en je bent er.

Ik heb ooit eens een ronde keukentafel met stoelen in de trein vervoerd. Tijdschriften, koffie en stroopwafels mee en lekker op het balkon een uur zitten lezen. De conducteur had ons er ook uit kunnen zetten, maar deed het niet.
Gewoon proberen. Rotterdam - Den Bosch is maar twee haltes, dus als je de trein uit moet terwijl je onderweg bent, dan sta je al halverwege. Nog een keer hetzelfde trucje en je bent er.
Das knap met 2 haltes, maar daar gaat het even niet om.

Ik weiger iemand toegang tot mijn trein, die komt er echt niet in en dat ik die een station later eruit stuur. Je zult dus niet ver komen in dit geval.

TS mag het proberen, maar het mag niet en als hij wel mee mag is dat uit "goodwill" van de conducteur, daar moet je in dit geval niet vanuit gaan.
Reputatie 6
Badge
@Martin7182, mag ik heel even zeggen dat je een koning bent? 😃

Reageer