beantwoord

spitstoeslag NS

  • 25 April 2023
  • 128 reacties
  • 3708 Bekeken

Reputatie 5

Op NOS.nl stond een bericht dat NS vanaf 2025 een ‘spitstoeslag’ mag gaan vragen. Los van het feit dat het nogal vreemd en tegenstrijdig is dat men dan nog meer forensen de trein uit jaagt, terwijl er ook een beleid is om milieuvriendelijker vervoer te stimuleren, is die 'spitstoeslag' nu gewoon toch ook al het geval? Doordat er (forse) kortingen in de daluren zijn, is reizen in de spits toch al veel duurder/bijna onbetaalbaar? Ik begrijp niet goed wat deze (mogelijke) maatregel toevoegt.

icon

Beste antwoord door iMark 25 April 2023, 08:28

Bekijk origineel

128 reacties

Reputatie 7

Maar wie gaat dat allemaal betalen 🤔

Tja. Klimaatdoelen, we staan vooraan om ze te ondertekenen, maar dan de centen hè.

Reputatie 6

Als je OV gebruik echt groter wilt maken dan moeten ruimtelijke ordening keuzes anders gemaakt worden. Niet meer of veel minder in weilanden bouwen, maar focussen op stedelijke nabijheid. Dan volgt het vanzelf. Is wel een langeyermijnsverhaal natuurlijk, maar uiteindelijk krijg je er een beter land voor terug denk ik. In het woord "beter" schuilt natuurlijk wel een politieke voorkeur, dat is niet objectief te maken. 

Goh, wat een verrassing.. (omdat o.a. nagenoeg geen enkele reiziger dan nog begrijpt hoe het tariefsysteem werkt.) Echter met Wouter Koolmees (D66) en Timmermans (PvdA/GL) zal het me niet verbazen als er te zijner tijd toch een soort van Klimaatticket komt.

Reageer