beantwoord

abonnement internationaal reizen

  • 16 June 2022
  • 4 reacties
  • 90 Bekeken

Ik woon in Breda en heb sinds kort een baan in Antwerpen. Als gevolg van de toenemende files wil ik eigenlijk vaker met de trein naar Antwerpen reizen. Bestaat er een abonnement voor dit traject? 

icon

Beste antwoord door rvdborgt 17 June 2022, 11:35

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 3

Hoi Konginggreeve, en welkom op de NS Community!

Een internationaal abonnement bestaat helaas niet. Vroeger was er nog een grensabonnement, maar ook deze is inmiddels niet meer in omloop. In plaats daarvan is dit opgenomen in het Traject Vrij abonnement, waarbij je een grensstation kunt kiezen. In jouw geval zou dat zijn station Hazeldonk.
Van Breda naar Hazeldonk kost een Traject Vrij abonnement je € 72,40. Voor het gedeelte in België tot aan Antwerpen kun je contact opnemen met de NMBS

Reputatie 6
Badge

De NMBS verkoopt ook abonnementen tot de grens, in verschillende varianten: 1 jaar, 3 maanden, 1 maand of 5 retours binnen 15 dagen (halftijds abonnement). De NS- en NMBS-abonnementen hoeven niet parallel te lopen; de looptijd kun je zelf bepalen. De prijs kun je helaas niet automatisch opzoeken maar ik weet toevallig dat de afstand van Antwerpen tot de grens 40 tariefkilometer is, dus dan kom je tot de volgende prijzen:

1 jaar: 1446

3 maanden: 405

1 maand: 145

5 retours/15 dagen: 49,50

Als je in Antwerpen nog bus of tram gebruikt, kun je daar via de NMBS meteen een combiabonnement voor kopen; dat is wat goedkoper dan een los abonnement voor De Lijn. Je moet dat tegelijk met het NMBS-abonnement kopen:

1 jaar: 311

3 maanden: 121

1 maand: 45

Er is geen combiabonnement voor het halftijds NMBS-abonnement maar daarvoor kun je een tienrittenkaart kopen voor 17€. Kan ook bij het NMBS-loket.

Bij de NMBS zal je abonnement (behalve de halftijdse versie) op een chipkaart komen te staan (de MOBIB-kaart), die 5 € kost en 5 jaar meegaat.

Reputatie 7
Badge +1

Bekijk eens het verschil in tariefstelling voor 40 KM tussen BE en NL-minstens het dubbele.

@Aurora NS Hazeldonk heeft/is geen station. Het is enkel een administratief grenspunt. 

Reageer