beantwoord

Blijft keuzedag staan?

  • 2 December 2023
  • 5 reacties
  • 103 Bekeken

Vanmorgen checkten we in en weer uit op DHCS omdat onze afspraak door uitval van onze trein onhaalbaar bleek. We reisden dus niet. Er zat max 5min tussen in- en uitcheck. Blijft onze keuzedag staan en zo ja, hoelang ?

icon

Beste antwoord door MoDe 2 December 2023, 12:52

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Als je op hetzelfde station binnen een uur hebt ingecheckt en uitgecheckt dan blijft de keuzedag tot de volgende incheck beschikbaar.

Klinkt logisch.

Geldig tot aan uiterste datum van die keuzedag?

Reputatie 7
Badge +3

Klinkt logisch.

Geldig tot aan uiterste datum van die keuzedag?

Ja, maar hou er rekening mee dat omdat hij al op jouw kaart staat hij zodra je bij een treinvervoerder incheckt gebruikt gaat worden.

Als ik een keuzedag heb, de ochtend in de daluren “heen” reis, maar in de spitsuren “terug” reis, is mijn hele keuzedag dan “op”? Dan zijn het toch geen keuzedagen, maar keuzereizen o.i.d.?

Reputatie 7
Badge +4

Het gaat om het gebruik. Als u na het inchecken niet binnen een uur op hetzelfde station heeft uitgecheckt, is hij gebruikt. Dat doet u trouwens ook als u in de daluren incheckt en uiteraard weer uitcheckt, wat u de heenreis noemt. Als u daarna terug  in de spits incheckt ,betaalt u vol tarief, maar de dag is niet op. Na de uitcheck van de terugreis tegen spitstarief, kunt u gewoon weer in de daluren een andere reis maken. die is weer zonder verdere kosten.

Met de keuzedag kunt u overigens om half zeven als de spits ten einde is uitchecken en meteen weer inchecken tegen nultarief. Normaal is het 35 minuten wachten voor het daltarief ingaat, maar dat hoeft met een keuzedag niet. Sympathiek gebaar van NS naar onze senioren.

Hoe dan ook, bij inchecken tijdens de spits betaalt u vol tarief tot u weer uitcheckt. Uw keuzedag is dan gewoon niet geldig, in de daluren daarna dus weer wel. Het principe van een keuzedag is dat u een dag onbeperkt kunt reizen waarheen u maar wilt, maar inchecken moet wel in de daluren. Als u net voor de spits incheckt, mag u de hele verdere reis in de spits ook gewoon gratis maken. Het moment van inchecken is bepalend, niet wanneer u reist.

Reageer