beantwoord

Dal Voordeel abonnement met Keuzedagen

  • 7 May 2023
  • 3 reacties
  • 104 Bekeken

Op 2 juni is mijn reis gepland van Eindhoven naar Harlingen. De vertrektijd van 8:47 valt buiten de daluren. Is het mogelijk om bij het deel van de reis in de daluren gebruik te maken van mijn keuzedag. Incheck Eindhoven voor de reis naar Utrecht volgens normaal tarief. Uitchecken in Utrecht om 09:35. Daar de keuzedag op de OV-chipkaart zetten. Inchecken in Utrecht voor de vervolgreis naar Harlingen. Geldt dan vanaf Utrecht de keuzedag? En wat is de minimale tijd tussen Uit- en Inchecken in Utrecht.

icon

Beste antwoord door Tochjo 7 May 2023, 14:21

Bekijk origineel

3 reacties

Badge +3

Dat kan. Als u eerst op saldo reist en na uitchecken verder wilt reizen op een Keuzedag, dan is er geen sprake van een minimale wachttijd tussen uitchecken en inchecken.

U zou zelfs de Keuzedag al in Eindhoven op de kaart kunnen laden, inchecken in de spitsuren, en later uitchecken in de daluren en meteen weer inchecken in de daluren om op de Keuzedag verder te kunnen reizen.

Afhankelijk van uw reisschema is het misschien ook mogelijk om een trein eerder uit Eindhoven te nemen (om 8:36) en in ‘s-Hertogenbosch al uit en weer in te checken, dan hoeft u alleen voor Eindhoven-'s-Hertogenbosch te betalen en bent u even laat in Utrecht/Harlingen.

Reputatie 7
Badge

Optie van Tochjo is inderdaad veel beter.

Reputatie 7
Badge +3

Je zou in Den Bosch al kunnen inchecken met keuzedag, maar waarschijnlijk stap je over in Utrecht.

Voor het uitchecken ga je door de poortjes en via een ander poortje weer naar binnen om de keuzedag te activeren. Je kunt ook een e-ticket nemen tot Utrecht (of Den Bosch) en dan op een perron met paaltjes inchecken met keuzedag (in Utrecht zijn dat de perrons waar internationale treinen stoppen) of bovenaan op Den Bosch.

Reageer