beantwoord

Kan ik als buitenlandse gast, die wekelijks met de trein komt gebruik maken van het flex abonnement?

  • 3 June 2022
  • 3 reacties
  • 694 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 1 reactie

Gasten van ons komen vaak met de trein vanuit Duitsland. Kunnen zij ook gebruik maken van het flex abonnement? Dus buiten de spits reizen met 40% korting? 

icon

Beste antwoord door rvdborgt 3 June 2022, 19:52

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +1

Dat kan zeker. Ze moeten dan eerst een persoonlijke chipkaart aanschaffen, en dan daarop NS Flex laten zetten, aan het NS-loket of via de telefoon. Dat gaat niet via de website.

Reputatie 7
Badge +1

EN als dat is gebuerd, moeten ze ook nog bellen om de ´service´ te overtuigen dat hun DE IBAN toch echt ook volgens EU-regels door NS moet worden geaccepteerd-alle FLEX komt met incasso, en NS heeft bepaald niet graag dat snuggere deutsche daar hun deutsche regeln op gaan toepassen-geeft alleen maar hopen ellende en verwarring (terecht overigens, al heeft de DB en voorheen Westfalen geen enkel problem met mijn NL-IBAN).

Overigens: als ze wat handig zijn met boeken op bahn.de-en al bvb een DE-DB BahnCard oid hebben, dan is voor enkel de aan+afreis Flex eigenlijk niet nodig. Het gaat pas waarde krijgen als ze daarnaast ook in bvb weekend of vrije dagen veel van NS gebruik willen maken.

Tja-momenteel als extra aanbieding kun je gewoon zelfs bij de bussjofeur of elke automaat een kaartje van 9€ kopen dat dan de hele maand geldt in ALLE lokaal OV in heel DE-enkel je naam erop schrijven.

Fijn dank voor je uitgebreide duidelijke antwoord👍

Reageer