beantwoord

keuzedagen kwijt

  • 12 August 2022
  • 6 reacties
  • 190 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties

Ik heb mijn nieuwe kaart opgeladen bij GVB Amsterdam, bij automaat kreeg ik vragen over ns keuzedagen die ik helemaal niet wilde en niet kon wegklikken en alleen opladen. ik had haast en wilde alleen opladen om in metro te stappen en van centraal naar Sloterdijk te gaan. Ik wilde geen keuzedagen oplaten. De keuze was 2 keuzedagen of 6 keuzedagen en na paar keer opnieuw beginnen en deze ns vragen proberen te omzeilen toch maar op 2 gedrukt en verder opgelaten. Op station bleek ik een keuzedag te hebben opgeladen. Ik naar servicebalie maar die konden dat niet annuleren. Daar moest ik ns voor bellen. Terug in Nederland werd ik afgezet in Amsterdam en ging met bus en metro naar huis. Ik liep vanaf de bus naar metro door station en daar bleek dat ik weer een keuzedag had. Ik heb niet in de trein gezeten. Ik heb gebeld met met ns over de ov kaart en bleek OV nederland te hebben gebeld, die konden mij niet helpen en verwezen naar ns. Die keuzedagen zou ik wel terug krijgen. Maar nee Ns corrigeert dit niet, ik had de kaart er helemaal uit moeten halen toen ik aan t opladen was bij de GVB. eenmaal gebruikte keuzedag is weg ook al zat ik slechts 5 minuten in de trein. de tweede keuze dag niet zijn gebruikt maar als ik nu in de trein stap wordt deze wel afgeschreven. Ik snap niet dat ik vragen over keuzedagen krijg als ik bij gvb mijn kaart oplaad. Buiten de privacy ben ik 2 keuze dagen kwijt en wordt van kasje naar muur gestuurd. 

icon

Beste antwoord door MoDe 12 August 2022, 00:35

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Jij bent niet de eerste die dit overkomt.

Je kunt het beste bestellingen ophalen bij NS-automaten, daar kun je kiezen welke bestelling je wilt ophalen. Wanneer je bestellingen ophaalt bij niet-NS-automaten dan worden vaak alle klaarstaande bestellingen op de kaart geladen. In jouw geval bleken de keuzedagen klaar gezet te zijn.

De gebruikte keuzedag ben je kwijt, ook al heb je maar een klein reisje gemaakt. Keuzedagen kunnen niet geannuleerd worden of teruggezet worden. Bij jouw eerstvolgende reis zal dan ook de keuzedag die nu op jouw kaart staat aangesproken worden. Daar is helaas niets aan te doen.

Beste,

voor het eerst een abonnement flex op saldo plus keuzedagen besteld, voor mijzelf en mijn vrouw. één keuzedag opgehaald bij de NSautomaat volgens de regels en heerlijk een dag naar Maastricht. ging prima. afgelopen donderdag 20 euro op de kaart gezet en de volgende dag met de bus naar de stad en terug (Nijmegen). mailtje ontvangen dat de tweede keuzedag opgehaald en gebruikt was!!! Hoe kan dit?? de tweede keuzedag hebben wij niet opgehaald maar is toch gebruikt. 

Reputatie 7
Badge +3

Hoi DJStoel,

Stond er echt dat die tweede Keuzedag al gebruikt was? Het is tegenwoordig namelijk zo dat na het gebruiken van een Keuzedag, de volgende Keuzedag wordt klaargezet. Je kunt die dan ophalen bij de automaat wanneer je die wil gebruiken.

Goedemiddag DJStoel,

Ik wil je vragen om contact op te nemen met onze klantenservice middels telefoon, chat, Facebook of X. Mijn collega kan dan met jou mee kijken. Dit is een openbaar forum waar andere reizigers jouw vragen beantwoorden. Wij kunnen via dit kanaal niet met jou meekijken.

Reputatie 7
Badge +4

Beste,

voor het eerst een abonnement flex op saldo plus keuzedagen besteld, v

 

U heeft een Dalvoordeelabonnement op saldo met keuzedagen.  Om iedere verwarring te voorkomen: met een Flexabonnement kunt u geen keuzedagen kopen.

Flex op saldo bestaat niet.

Zie verder vooral de opmerking van @mrfreeze Ik raad u aan keuzedagen alleen op uw kaart te zetten op het kaartautomaat van NS. Die heeft het meeste overzichtelijke menu en dat gaat altijd goed.

Zet verder de keuzedag pas op uw kaart kort voordat u er mee gaat reizen. Als de keuzedag er nog niet op staat, reist u gewoon op saldo en met inchecken in de daluren met 40 procent korting. Als u de keuzedag er eenmaal heeft opgezet, kunt u die niet meer verwijderen en reist u er automatisch mee na het inchecken. Dat kan zonde zijn bij een kort ritje.

Als ik u was zou ik op een automaat even controleren of op uw kaart nog een keuzedag staat of niet.

Reputatie 7
Badge +3

Heb je de mail wel goed gelezen? Je krijgt namelijk geen mail na het ophalen en gebruiken. Je krijgt na het gebruoken van een keuzedag wel een mail dat je een nieuwe keuzedag kunt ophalen en dat deze te gebruiken is tot een bepaalde datum.

Reageer