beantwoord

NS FLEX

  • 22 February 2023
  • 6 reacties
  • 241 Bekeken

IS HET MOGELIJK MET DIT ABONNEMENT OM EEN KAARTJE TE KOPEN MET DE NS APP EN DAAR HET VOORDEEL AAN TE VINKEN VAN HET DALURENABONNEMENT. HET ZOU WEL MAKKELIJK ZIJN, DAAR JE DAN METEEN EEN KAARTJE KAN KOPEN VOOR DE INTERCITY DIRECT. IK KOCHT ALTIJD HET KAARTJE ZO. DUS TOEN IK LAATST MET MIJN OV CHIPKAART REISDE, HEB IK ER NIET AAN GEDACHT OM ALSNOG DE TOESLAG MET MIJN OVCHIPKAART OP HET STATION TE BETALEN. IK HAD HAAST TREIN GING BIJNA WEG. DUS EEN CORRECTIETARIEF VAN 10 EURO. BALEN. JE KAN NL WEL VAN 2DE NAAR 1STE KLAS VERANDEREN IN MIJNNS. WAAROM OOK NIET DE TOESLAG BETALEN OP DIE MANIER. HEEL OMSLACHTIG OM DIT OP HET PERRON TE DOEN. MAKKELIJKER OM DIT GEWOON IN DE TREIN IN JE APP TE VERANDEREN. MOCHT HET MOGELIJK ZIJN OM HET KAARTJE IN DE APP TE KOPEN EN KORTINGSABONNEMENT AAN TE VINKEN. DAN KOOP IK VOORTAAN ZO MIJN KAARTJE. 

icon

Beste antwoord door Tochjo 22 February 2023, 13:52

Bekijk origineel

6 reacties

Badge +3

NEE, DAT IS NIET MOGELIJK. OM DE KORTING VAN UW NS FLEX-ABONNEMENT TE KRIJGEN, MOET U IN- EN UITCHECKEN MET DE OV-CHIPKAART WAAR UW NS FLEX-ABONNEMENT OP STAAT.

OVERIGENS IS HET GOEDKOPER OM DE TOESLAG VOOR DE INTERCITY DIRECT TE KOPEN VIA DE TOESLAGZUIL OP HET PERRON ALS U IN DE DALUREN REIST. U KRIJGT DAN KORTING OP DE TOESLAG. DEZE KORTING KRIJGT U NIET ALS U DE TOESLAG ALS E-TICKET KOOPT.

Reputatie 7
Badge +3

Met een abonnement check je altijd in en uit. Voor toeslag kun een e-ticket (alleen vol tarief) kopen of inchecken bij de toeslagpaal (goedkoper in de daluren).

Je hoeft overigens niet zo te SCHREEUWEN.

Wordt er op deze site ook gereageerd door de NS zelf? 

Reputatie 7
Badge +3

Alleen als een moderator denkt dat het juiste antwoord nog niet is gegeven. In principe helpen reizigers andere reizigers in deze community.

Het komt ook voor dat het antwoord dat NS geeft niet klopt. Maar dat is weer een ander verhaal.

IS HET MOGELIJK MET DIT ABONNEMENT OM EEN KAARTJE TE KOPEN MET DE NS APP EN DAAR HET VOORDEEL AAN TE VINKEN VAN HET DALURENABONNEMENT.  

Nee, want dan zou je kunnen frauderen door (deels) in de spitsuren te reizen. Met inchecken wordt de tijd gecontroleerd.

Reputatie 3

Wordt er op deze site ook gereageerd door de NS zelf? 

Dat klinkt als een motie van wantrouwen tegen alle mensen die je hier proberen te helpen.

Reageer