Prijsverhogingen

  • 15 November 2022
  • 27 reacties
  • 449 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 1 reactie

We hebben het geprobeerd, maar de aangekondigde verhogingen (in ons geval ruim 16%) in samenhang met service en drukte maakt het gebruik van het OV niet langer verteerbaar. Dan toch maar weer met de auto. 


27 reacties

Reputatie 7

De reden dat de andere collega's dat niet met de trein gingen was dus niet omdat de trein duurder was, maar vanwege de langere reistijd plus alle ellende die gepaard gaat met treinreizen. Met de auto gaan is natuurlijk ook niet altijd rozengeur en manenschijn, kijk maar naar vandaag en het recordaantal km aan file, maar overal wint bij de meeste forensen de auto het nog wel steeds.

En dat zal ook blijven. De auto is onverslaanbaar, juist omdat het flexibel, snel en van deur tot deur is op de tijd die je zelf wilt. Je moet al echt een ov-liefhebber zijn of om een bepaalde reden geen auto (kunnen) hebben of rijden, anders blijf je weg uit het ov.

Vrienden van me hebben jaren geleden de trein al afgezworen. Zij wonen in Breda en werken in Rotterdam. Continu waren er problemen op de HSL. Teveel stress, gedoe en irritatie tegen een te hoge prijs. Dan liever af en toe in de file. En dat blijven ze doen. 

Ze zijn deze zomer wel voor het eerst een keer met de trein op vakantie gegaan. Toch een keertje proberen, door alle aandacht ervoor. Dat was helaas ook geen succes. Uitval, lang wachten, lange vertraging ICE, overvolle Duitse treinen. Ze gaan volgend jaar weer met de auto. 

 

Reputatie 7
Badge

Tja, de spoorwegen hebben niet echt reclame gemaakt voor hun product. 

Reageer