beantwoord

Saldo en Ov Fiets van oude kaart naar nieuwe kaart

  • 10 September 2022
  • 5 reacties
  • 117 Bekeken

Ik heb zojuist een NS Flex abonnement aangeschaft alleen met de mogelijkheid om een nieuwe ov-chipkaart te bestellen, aangezien mijn oude kaart bijna verloopt. Ik heb nu een nieuwe aangevraagd, maar hoe zet ik het saldo van mijn oude kaart op de nieuwe? Ik gebruik namelijk liever de nieuwe met de korting. Zelfde geldt voor mijn OV fiets abonnement. Of moet ik deze er weer allemaal opnieuw er op zetten?

icon

Beste antwoord door Thom 10 September 2022, 05:13

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +4

U krijgt met Flex automatisch een OV-fietsabonnement en hoeft daar niets voor te doen. Ook Stallen op rekening wordt automatisch bijgeplaatst. U hoeft geen saldo op de nieuwe kaart te zetten. Alles wordt verrekend aan het eind van uw maand en u heeft geen saldo meer nodig.

U zou het bij een loket het saldo van uw oude kaart kunnen opnemen, dit kan ook bij OV-chipkaart. Zet zo nodig eerst automatisch opladen uit.  Normaal wordt het saldo dat nog op de kaart staat verrekend op de eerste maandafrekening als u overgaat naar Flex, maar als uw oude  kaart daar niet bij betrokken is, moet u het doen zoals aangegeven.

Badge +3

Zolang de kaart nog niet verlopen is kan je inderdaad terecht bij een servicebalie van een vervoerder:

https://www.ov-chipkaart.nl/service-en-contact/zoek-een-servicepunt.htm?servicetype=4

Heb je een Mijn OV-chip account? Dan zal het saldo na verlopen van de kaart automatisch naar je overgemaakt worden, je krijgt daar dan een mail over van OV-chipkaart.

Hebben die je gegevens niet? Dan volg de stappen op https://www.ov-chipkaart.nl/kopie-van-saldo-terugvragen.htm#/

Badge +3

En als er op de kaart die verloopt nog een ander abonnement dan OV-fiets actief is, vergeet dat niet op te zeggen (zodra je de nieuwe kaart hebt en je Flex abonnement ingegaan is) want anders loopt dat gewoon door!

Zie https://www.ns.nl/nsflex/webshop#/online-beeindigen dat kan volgens mij ook voor niet-Flex abonnementen, en anders via de Klantenservice.

Reputatie 7
Badge +3

Misschien wel handig om ook OV-fiets op te zeggen. Je betaalt er niets voor, maar je krijgt anders nog wel ieder jaar een factuur van €0.  Zelf heb ik enkele maanden voor één van mijn kaarten verliep OV-fiets wat daar op stond opgezegd. Kwam toen ook goed voor een testje met Flex bestellen (met OV-fiets op de kaart kun je bij Flex nieuw bestellen geen datum kiezen, zonder OV-fiets wel).

 

Super bedankt allemaal voor deze antwoorden! 

Ik kan er mee verder :) 

 

Reageer