beantwoord

Traject Vrij Amersfoort - Amsterdam Amstel

  • 20 June 2023
  • 2 reacties
  • 112 Bekeken

Voor mijn werk reis ik vier keer per week met de trein van Amersfoort naar Amsterdam. Om bij mijn werk te komen ga ik meestal via station Duivendrecht, maar soms ook via Amsterdam Centraal of Amstel. Is het mogelijk om een Traject Vrij abonnement af te sluiten waarbij ik op al deze stations mag uitstappen zonder bij te betalen?

Volgens mij zou de enige optie Amstel kunnen zijn als eindstation. Duivendrecht ligt zo op de kortste route, maar hoe zit het dan met Amsterdam Centraal? Geldt hier de coulanceregeling, aangezien er tussen Amstel en Centraal 6 TE’s zit?

icon

Beste antwoord door Robert B 21 June 2023, 20:19

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Hi MaartjeWielie

Zover ik het goed begrijp, zou ik denken dat Amersfoort-Amsterdam Amstel ook de beste optie voor je is. Zo kun je in Duivendrecht ook in en uit kan stappen. Mocht je dan toch een keer van of naar Amsterdam Centraal reizen, betaal je hiervoor wel extra.

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Hmm, even rekenen want met Traject Vrij mag je 10 TE omreizen zonder terugsteken.

Amersfoort - Duivendrecht is 40 TE https://www.rijdendetreinen.nl/tickets/tariefafstanden?start=&start=AMF&end=&end=DVD

Amersfoort - Duivendrecht via Muiderpoort (en Amstel) is 41+ 4 = 45 TE
https://www.rijdendetreinen.nl/tickets/tariefafstanden?start=&start=AMF&end=&end=ASDM
https://www.rijdendetreinen.nl/tickets/tariefafstanden?start=&start=ASDM&end=&end=DVD

Dus bij een trajectabonnement Amersfoort - Duivendrecht vallen Muiderpoort (en dus ook Amstel) onder je traject en mag je daar zonder kosten in/uitstappen.

Voor elke reis van naar Centraal krijg je Centraal - Muiderpoort (dichtstbijzinde station op je traject) gefactureerd, dus € 2,60 in de spits en € 1,56 in de daluren (tijdstip incheck telt).

Je kunt ook nog de metro nemen tussen Centraal en Amstel, dat kost € 1,83

Van Amstel naar Amersfoort (of andersom) zonder metro mag je ook via Utrecht reizen, maar daar niet uitchecken want dan is het buiten traject.

Zie daarover ook dit (nogal bizarre) topic 

 

Reageer