Intercity Schiphol Venlo | NS Community
beantwoord

Intercity Schiphol Venlo

  • 7 December 2021
  • 5 reacties
  • 1291 Bekeken

Goedenavond. Kunt U mij uitleggen wat de oorzaak is van de willekeur of de Intercity Schiphol Venlo wel of niet stopt in Blerick? Dat de reis van bijvoorbeeld aankomst in Venlo van 20.58 niet in de app staat maakt dit alleen maar ergerlijker!

icon

Beste antwoord door Tochjo 7 December 2021, 21:29

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Heel vreemd. Volgens de reisplanner stopt de IC van Schiphol naar Venlo ieder half uur in Blerick.

Met uitzondering inderdaad van onderstaande rit. Wat vreemd is want hij staat wel met stop in Blerick in de jaardienst 2020. Het wordt nog gekker want in het nieuwe dienstregelingsjaar vanaf 12 december zit de stop in Blerick er ook niet in.

 
 
 
 
Reputatie 3

heeft zeer waarschijnlijk met de omgeleide ICE te maken, waardoor er minder treinen op Blerick stoppen. ( Als de ICE via Venlo rijd )

 

zie deze pdf:

https://locov.nl/hsl++internationaal+spoor/dienstregeling+hsl/downloads_getfilem.aspx?id=1253132&forcedownload=true

onderdeel “Dienstregeling ICE als gevolg van werkzaamheden”

Badge +3

Bij werkzaamheden waarbij ICE International niet zijn normale route kan rijden, wordt deze regelmatig omgeleid via Venlo. Bij het ontwikkelen van de dienstregeling voor de omgeleide ICE stuitte NS op een dilemma. Om de omgeleide ICE van Amsterdam naar Duitsland een minimale extra reistijd te geven, is het voor de inpassing binnen de treindienst noodzakelijk om enkele keren per dag een station voorbij te rijden met de Intercity Schiphol – Venlo (serie 3500). Dit betreft vijf treinen per dag.

NS kan kiezen tussen niet stoppen te Horst-Sevenum of niet stoppen te Blerick. Vorig jaar koos NS voor Horst-Sevenum omdat het aantal reizigers van en naar Horst-Sevenum van de vijf specifieke treinen lager is dan van en naar Blerick. Dit jaar koos NS alles afwegende voor het overslaan van station Blerick, onder meer omdat reizigers van Eindhoven naar Blerick via Venlo kunnen terugreizen met een extra reistijd van 13 minuten, terwijl voor Horst-Sevenum een extra reistijd van een half uur ontstaat. Bovendien kunnen reizigers van Blerick naar Venlo nog reizen met een trein van Arriva die een paar minuten later vertrekken en in Venlo alle overstappen bieden.

Reputatie 7
Badge +3

Dank voor de uitleg, @Tochjo.

Dat overstappen in Venlo kun je op je buik schrijven want 99 van de 100 keer is dat onhaalbaar. Het is ook heel vreemd dat in dezelfde Intercity vaak geadviseerd wordt om in Blerick over te stappen op de Arrivatrein i.v.m. de korte overstaptijd in Venlo! Wie houdt wie hier nu voor de gek. Bovendien is ook de ICE nooit stipt op tijd. Heb regelmatig gezien dat de ICE voor de Intercity door Helmond reed en dat de Intercity dan even zo goed niet stopte in Blerick. Ik blijf het een belachelijke regeling vinden.

Reageer