Daluren even uitgecheckt - geen korting | NS Community
beantwoord

Daluren even uitgecheckt - geen korting

  • 22 March 2023
  • 4 reacties
  • 135 Bekeken

Ingecheckt om 16:00 uur, net op tijd voor de daluren korting -dacht ik-,

even uitgecheckt en om 16:19 weer ingecheckt… vol tarief! Hoe kan dit?

icon

Beste antwoord door Tochjo 22 March 2023, 16:52

Bekijk origineel

4 reacties

Badge +3

Als er geen voorafgaande reis is, dan wordt bij het uitchecken de incheck geannuleerd. Als opnieuw wordt ingecheckt, begint een nieuwe reis en geldt het nieuwe tijdstip van inchecken voor het bepalen van het tarief. Alleen bij een overstap, dus met een voorafgaande reis waarna binnen 35 minuten na uitchecken weer wordt ingecheckt, blijft het oude tarief gelden.

Dank je wel voor de reactie. Dat wist ik niet, je kunt dan dus niet in de wachttijd (iets meer als 20 min was het nu) even naar de AH to go…

Reputatie 7
Badge +3

Als die zich buiten de poortjes bevindt niet, nee.

Andersom geldt het natuurlijk ook. Als je om 18.15 uur aankomt op het station en binnen het poortjesgebied iets te eten of drinken wil halen, kun je voor 18.30 uur weer uitchecken, om vervolgens weer met korting in te checken om te gaan reizen.

Reputatie 7
Badge +4

Wat ook mag is een korte retourreis naar een plaats waarbij de eerste incheck in de daluren Is.  Als u op de eindbestemming uitcheckt en binnen 35 minuten weer incheckt, krijgt u ‘Overstap OK’ en dan ziet het systeem het als één enkele reis. Voor Dalvrijreizigers maakt het niet uit, maar voor reizigers met 40 procent korting wel. Uw enkele reis omvat dan meer kilometers en NS hanteert een langeafstandskorting. Uw ‘terugreis’ wordt zo veel goedkoper.  

U moet wel echt uit en inchecken op uw bestemming, want als u terugreist zonder een geldige incheck daar reist u in richting terug naar het beginstation in, en dat kan een correctietarief opleveren, dan wel een boete.

Reageer