beantwoord

Studenten OV naar Antwerpen

  • 22 November 2018
  • 3 reacties
  • 4738 Bekeken

Hallo,
voor een buitenlandse stage in Antwerpen van 4 maanden vragen wij ons af hoe we dit kunnen aanpakken met de OV kaart. Mijn dochter heeft nu een week product. Dit kunnen we omzetten naar een weekend product zodat ze in de weekenden weer gratis naar huis kan reizen, (Alkmaar). Voor het gedeelte in Nederland heeft ze dus gratis reizen, dan moet er dus nog betaald worden voor het gedeelte Nederlandse grens - Antwerpen.
Hoe kan ze haar 'reisproduct' tijdens die reis 'afmelden' bij de grens (in Antwerpen staan er immers geen afmeldpalen)? En welk kaartje moet er gekocht worden voor 'grens' - Antwerpen Centraal?
Wie heeft hier ervaringen mee en kan ons adviseren?
Alvast bedankt !
icon

Beste antwoord door Jouke NS 22 November 2018, 18:45

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge
Ze kan dan via NSinternational.nl een internationaal ticket kopen van Alkmaar naar Antwerpen (of andersom) met 100 PCT korting NL. Ze betaalt dan alleen het stuk vanaf Hazeldonk (Gr) naar Antwerpen (of terug).

In of uitchecken kan dan in Rotterdam, Schiphol of Amsterdam Centraal, afhankelijk vanaf waar ze in- (of uit) de internationale trein stapt. In Rotterdam en Amsterdam C staan in- en uitcheckpalen op het perron. (In Breda kan ook, maar dit is meer gedoe, omdat je de trein uit moet en geluk moet hebben dat je in de buurt van de paal uitstapt, dus dat zou ik achterwege laten).

Goed om te weten:
-Koop het ticket voor het Belgische gedeelte een week van te voren (=voordeliger)
-Het ticket 100 pct NL vrij is alleen geldig met een geldig studentenreisproduct
Hallo YvetteK en welkom bij de NS Community.

Voor de reis vanuit Nederland naar Antwerpen kun je het beste minimaal een week van tevoren een ticket aankopen. Wanneer het Studentenreisproduct geldig is koop je dit met 100% korting op het Nederlandse deel. Je dochter hoeft dan niet in- en uit te checken met haar OV-chipkaart. Het internationale ticket kun je gebruiken om de poortjes te openen. Kom je er zo verder uit?
Bedankt! Daar komen we verder mee.

Reageer