beantwoord

eenmalig 1e klas met flex weekend vrij


Reputatie 6

Ik heb een weekend vrij Flex abonnement en wil graag eenmalig as zondag  eerste klas reizen, hoe kan ik zien wat de kosten hiervan zijn? Ik begrijp dat ik dat zelf doe via mijn NS? Ik lees iets van 65% van de prijs van een tweede klas kaartje?

icon

Beste antwoord door marv87 16 July 2021, 09:00

Bekijk origineel

33 reacties

Badge +3

Dit deel ontbreekt dus bij jou, misschien omdat je op een tablet werkt? Zou eigenlijk niet uit moeten maken.

Mocht je het toch via de Klantenservice willen regelen, dan vraag gewoon om je abonnement te wijzigen naar Weekend Vrij 1e klas (€37 of €40 per maand). De €6 korting tot september 2021 wordt later verrekend op je factuur.

Reputatie 6

Klopt idd dat ik op een tablet werk en wat jij laat zien RobertB,  zie ik idd niet. Misschien heeft het er ook nog mee te maken dat ik een flex abbo heb tegen gereduceerd tarief. Tijdje terug ( na de eerste lockdown) kon je nl weer ‘aanhaken’ voor 28 euro. Mogelijk is mijn actieabonnement te goedkoop voor een eersteklas upgrade. Zal vanavond eens op de pc inloggen, maar vreemd dat het niet op de iPad kan. 

 

nogmaals veel dank voor jullie hulp mede-forumleden!

Reputatie 3

Misschien heeft het er ook nog mee te maken dat ik een flex abbo heb tegen gereduceerd tarief. 

Dat zou niet uit moeten maken. Dat heb ik ook en ik krijg de 1e klas optie (net als ma-vrij dalkorting en icd toeslagvrij) wel als ik Weekend Vrij nu vanuit Basis weer aan wil zetten.

Ik weet ook dat het werkt, want ik heb heb 1e klas Weekend Vrij eerder al weer aangezet na een pauze en toen kreeg ik gewoon 6 euro korting. 

 

Reputatie 6

Ik ga er vanavond weer eens even voor zitten :) dank voor jullie tips nogmaals!!!en het zou idd niet uit moeten maken dat je op een tablet zit…..ik dacht al hoe kan het nou dat ik het niet zie 👻

Badge +3

De reductie voor een jaar (€6 korting tot september 2021) krijg je inderdaad niet te zien maar komt als het goed is op je factuur als aparte regel.

Dat zou een wissel naar Wekend Vrij 1e klas niet in de weg moeten staan, dan bestel je gewoon voor €37 of €40 en betaalt uiteindelijk 6 euro per maand minder.

Maar goed, via https://www.ns.nl/nsflex/webshop zou het moeten lukken, óók op een tablet.

Reputatie 4

misschien komt actie dit jaar ook weer verlengd

Badge +3

misschien komt actie dit jaar ook weer verlengd

Tja, als men al ‘welkom terug in de trein’ briefkaarten stuurt zou dat best eens kunnen, maar volgens mij zijn de treinen in het weekend al lang weer druk genoeg om géén korting op Weekend Vrij meer aan te bieden. Het is al goedkoop genoeg, toch?

Dat zal dus hooguit bedoeld zijn voor reizigers zijn die in juni/juli/augustus 2020 (zomer/vakantie) Weekend Vrij hebben genomen en dat in September 2021 (leuk een jaartje korting, bedankt NS) weer uit zouden zetten… maar ‘als je blijft krijg je nog een paar euro korting voor een jaar’.

Dat ‘voordeeltje’ kan je natuurlijk nieuwe klanten niet zomaar weigeren, dus als het er (weer) komt geldt het voor iedereen die Weekend Vrij wil.

Vergelijk Dal Voordeel voor 29 i.p.v. 50 euro voor een jaar in het verleden, en dan ook voor die prijs kunnen verlengen (nog een jaartje dan maar?) na contact met de klantenservice.

Dat is mij twee keer ‘gelukt’ (van 2015-2018 Dal Voordeel gehad voor €29 per jaar) maar toen bestond NS Flex nog niet.

Reputatie 4

duidelijk

Reageer