beantwoord

Klassewissel NS Flex Weekend vrij

  • 9 april 2019
  • 30 reacties
  • 1764 Bekeken


Toon eerste bericht

30 reacties

Heb geen haast maar er zijn mensen met Flex dus regelmatig en nogal wanhopig (na werwijzingen van de NS naar de klassewissel pagina) op zoek.. Waar is die 2-1 upgrade dan? Nou ja, in de NS app of in Mijn NS...

Zojuist nog… https://twitter.com/Zwikkel/status/1222253018898468866

Nee, je hebt Flex! Dus wat kom je doen bij deze automaat?

Dit staat verder los van de ontbrekende klassewissel met een klassiek Weekend Vrij op vrijdag.

Edit: Deze persooon zegt zojuist dat hij geen Flex heeft maar een klassiek Dal Vrij, nog vreemder!

Overigens, op https://www.ns.nl/klantenservice/flex/klassewissel.html staat nog steeds 67% voor doordeweeks. Dat was altijd al 65% en per 2020 nog 63%.

 

Ik heb dit even opgezocht, maar dit ging om iemand met een regulier Dal Vrij eerste klas abonnement die soms in de spits tweede klas wil kunnen reizen. Dat is niet mogelijk.

Reputatie 7
Badge +4

Mooi, dat gaf ik aan en veronderstelde ik al, dan is het helder. Het kon haast niet anders. Dank Maxime dat je even wilde kijken en het bevestigen.

Badge +3

De persoon zelf bevestigde dat vandaag ook tegen mij, dus excuses.

Ik dacht natuurlijk dat het om een UPgrade ging en niet een DOWNgrade.

Wanneer ik met Dal Vrij in de spits reis, betaal ik de volle mep. Wanneer ik dan dus niet in de eerste klasse hoef te zitten, kan ik besparen door te wisselen naar tweede klasse. Maar kennelijk kan/mag dat niet meer...

Afgezien van of dat eerder wél kon (klassewissel 1 → 2 voor goedkoper reizen in de spits) heb ik verwezen naar Flex, waar je buiten je vrij reizen periode ALTIJD standaard 2e klas reist (of in ieder geval de keuze hebt per reis of per dag).

Bij deze opgelost.

Update: Ik ben jullie niet vergeten heren. Dit loopt via een afdeling die bekend staat om de extreem lange reactietijd. Ik heb er zojuist weer een aantal mails tegenaan gegooid.

Update: Wel wat dichterbij een antwoord gekomen, maar vooralsnog geen update.

Reageer