Productontwikkeling NS Flex | NS Community
Sticky

Productontwikkeling NS Flex

  • 21 November 2018
  • 4 reacties
  • 2999 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
NS Flex live sinds september!
Begin september zijn we grootschalig live gegaan met NS Flex. Inmiddels hebben meer dan 60.000 klanten NS Flex besteld. Iedere dag melden nieuwe klanten zich aan.

Tot aan september hebben we gewerkt aan het neerzetten van een stevige basis voor NS Flex. Denk hierbij aan een nieuwe webshop, de overstapservice (voor klanten die al een abonnement hebben), het wijzigen van een Flex contract of het doorvoeren van een (online) klassewissel. Dit hebben we telkens met kleine groepen klanten beproefd.

Verbeteren op basis van klantfeedback
Sinds de livegang hebben we niet stilgezeten. Twee teams van IT ontwikkelaars werken fulltime aan de doorontwikkeling van NS Flex. Op basis van feedback van klanten hebben we verbeteringen doorgevoerd in onze webshop.
Wij werken hierbij Agile (Scrum). Agile werken betekent dat we niet te ver vooruit plannen, maar flexibel (wendbaar) inspelen op de wensen van onze klanten. Toegegeven: Agile is een modewoord (zie bijv. de geestige column van NRC columnist Japke-d. Bouma), maar juist via dit forum willen met jullie feedback aan de slag om NS Flex verder te verbeteren.

Via dit topic houden we jullie op de hoogte van de nieuwe features waaraan wordt gewerkt!

This topic has been closed for comments

4 reacties

Waar zijn we nu mee bezig?
Het was nog niet mogelijk om online je rekeningnummer te wijzigen. We hadden niet verwacht dat zoveel klanten al zo snel hun rekeningnummer wilden wijzigen, dus dit hebben we met spoed opgepakt. Binnen enkele dagen wordt dit via Mijn NS mogelijk. Ook bleek dat klanten met “NS Flex zonder abonnement” hun Samenreiskorting missen. Als zij met iemand meereizen willen ze graag gebruik kunnen maken van Samenreiskorting en dus achteraf op de factuur korting ontvangen. Daarom gaan we hier nu mee aan de slag!
Waar zijn we nu mee bezig?
Bij het bestellen in de webshop is het mogelijk NS Flex op een nieuwe kaart te bestellen. Er is gebleken dat het niet helemaal helder is dat het nog niet mogelijk is om voor een ander te bestellen omdat de MijnNS-account persoonsgebonden is. Met een kleine wijziging in het bestelproces proberen we duidelijker te zijn voor wie de te produceren kaart is bestemd. Het bestellen voor een andere persoon staat nog voor een later moment op de agenda.

Bij het wijzigen van het NS Flex abonnement via MijnNS bleek het niet altijd duidelijk te zijn of de wijziging is gelukt waardoor er nog weleens dubbele wijzigingen werden uitgevoerd. Dit proces is aangepast waardoor dubbele wijzigingen niet meer mogelijk zijn.

Wanneer de maandelijkse abonnementskosten wijzigen willen we voorkomen dat dit als verrassing komt. Wanneer een prijswijziging wordt doorgevoerd wordt voor de wijziging in gaat een e-mail verstuurd om hierover te informeren.
Wat hield ons bezig?
In de afgelopen periode zijn we vooral bezig geweest met het 'robuuster' maken van de wijzig- en beëindigingsflows. Bij een aantal klanten zagen we in deze processen fouten optreden, met name bij klanten waarbij de OV-chipkaart verloren of defect is geraakt.

Waar zijn we nu mee bezig?
Ook deze periode staat in het kader van het verder verbeteren van een aantal achtergrondprocessen. Helaas betekent dit voor de NS Flex klanten weinig zichtbare verandering en is dit met name een technisch feestje.
We zijn ondertussen wel bezig met de voorbereidingen voor een aantal mooie nieuwe ontwikkelingen maar daarover later meer! 🙂
Klassewissel nu via app mogelijk
Dankzij de samenwerking met onze collega's van de NS app kunnen NS Flex klanten nu ook via de app hun reisklasse wisselen! Nu alleen nog op Android beschikbaar, iOS volgt binnenkort.Webshop NS Flex ook in het Engels beschikbaar
Ca 6% van onze klanten bleek behoefte te hebben aan een Engelstalige webshop. We hebben daarom de webshop vertaald, zodat we ook niet-Nederlandstaligen goed kunnen bedienen.

Productpagina op mobiel
De gebruiksvriendelijkheid op mobiel bleek lager dan op desktop en tablet. Door de producttegeltjes in te klappen hebben we de productpagina beter geschikt gemaakt voor mobiele gebruikers.