Artikel

  • 5 April 2022
  • 3 reacties
  • 395 Bekeken

Hoi, ik ben op zoek naar een artikel uit het personeelsblad “De Koppeling”
Het is het artikel over de machinist die een locomotief in zijn achtertuin had staan, kan iemand dat voor mij vinden?


3 reacties

Hoi PepSchut. Welkom bij de Community.

Heb je zelf enig idee wanneer dat stuk in de Koppeling heeft gestaan? In de Koppeling van maart 2022 heb ik het zo niet terug kunnen vinden.

Reputatie 7
Badge +3

Op https://www.rtvnoord.nl/nieuws/853785/machinist-vindt-treinrails-voor-eigen-gebruik-ik-ben-dolgelukkig staat wel een artikel van een machinist die in zijn tuin 180 meter spoor heeft aangelegd. dat is van september 2021. In juni was er al een artikel dat hij op zoek was naar spoorrails en dat hij al locomotief en treinstel via vrienden uit de spoorwereld had weten te bemachtigen. https://www.rtvnoord.nl/nieuws/822952/machinist-zoekt-spoor-met-50-meter-ben-ik-al-blij.  Verder niet of die loc er al staat. In het artikel van september dat het project deze zomer klaar zou moeten zijn. Geen idee of dit de machinist is die je bedoelt. Maar dan zou een artikel over hem in “De Koppeling” denk ik niet ouder moeten zijn dan september vorig jaar.

 

Reputatie 7
Badge +1

Ja-nu schiet me te binnen dat ergens langs de nu-ARV lijn oostwaarts vanaf stad Gron. zoiets was-zelfs al vele jaren. Heeft her en der al in de slappe periodes kranten en pers gehaald. Als ik me heel goed herinner (maar dat zegt niet veel-kan van alles zijn) was dat lokje een oude SIK (=rangeerlok, worden al 10tallen jaren niet meer gebruikt), dat is wat minder groots als je je voorstelt.

Reageer