capaciteitentest machinist

  • 2 November 2022
  • 27 reacties
  • 4432 Bekeken

Beste heren en dames

 

Ik zit momenteel midden in het sollicitatieproces om machinist te worden bij de NS. Over een aantal weken heb ik mijn assessment met daarbij het onderdeel "capaciteitentest".

 

Nu wil ik mij daar zo goed als mogelijk op voorbereiden. Online zijn er genoeg opties om dit te trainen, zowel betaald als onbetaald. Na een beetje speuren kom ik zelf in ieder geval tot de conclusie dat ik het best kan gaan voor een betaald oefenpakket, nu is er aan aanbieders van deze pakketten geen gebrek. Mijn vraag is dus of iemand hier mij wat tips kan geven welk pakket het best aansluit bij de assessment die ik zal krijgen van de NS, zodat ik geen miskoop doe en me zo goed mogelijk kan gaan voorbereiden.

 

Zelf neig ik naar "hellotest.nl". Daar bieden ze een speciaal pakket aan gericht op de assessment die de NS hanteert. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit de 40 euro waard? Ik hoop dat iemand me kan helpen.

 

Patrick


27 reacties

Nou goed, dan zullen mijn referenties al wel benaderd zijn en zijn goedgekeurd want ik heb inmiddels getekend, en tuurlijk snap ik dat je liever geen lijpo’s in dienst neemt maar volgens mij worden die er al keihard uitgefilterd bij de psychologische test; die mensen die daar die testen afnamen kwamen op mij over als onmogelijk om tegen te liegen of om jezelf anders voor te doen; die prikken daar zo doorheen.

 

Ik wil toch nog even een kleine aanvulling geven,

Het achtergrond onderzoek betreft enkel een VOG aanvraag. volgens de AVG is het sinds 2018 verboden om eventuele sollicitanten, kandidaten en zelfs werknemers te “screenen” door middel van het afstruinen van socialmedia om zo eventuele belastende informatie te vinden en tevens ook als rede te gebruiken om iemand af te wijzen. Het zal vast wel gebeuren bij enkele bedrijven hier en daar maar een wettelijke grondslag is er dus niet; MITS het een zeer dringende reden betreft, maar dan moet je echt denken aan overheids functies of dergelijke.

Reageer