beantwoord

driehoeksleutel

  • 21 July 2022
  • 6 reacties
  • 918 Bekeken

Hallo allemaal! 
Ik ben opzoek naar een driehoeksleutel (machinisten sleutel) voor mijn Plan Vnoodrem

is dat te koop? 
met vriendelijke groet: JeanPaul

icon

Beste antwoord door Henk_NL 22 July 2022, 10:09

Bekijk origineel

6 reacties

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Zijn diverse topics over, zoals deze 

Maar zoek gerust op https://community.ns.nl/search?q=driehoek%20sleutel

Je bedoelt deze?

Of alleen maar zoiets (5 of 6 mm) https://www.bol.com/nl/nl/p/driehoek-sleutel/9200000092682110/

Yes! Ik bedoelde inderdaad zo’n sleutel!

Badge +3

Gouwe ouwe.. https://www.youtube.com/watch?v=xIVv5IsUKy4 en op 1:34 maar da’s geen Plan V noodrem sleutel 😅

Klopt. Ook voor andere noodremmen en deurpanelen.

Rijtuigsleutels zijn lastig te krijgen. De groothandel verkoopt die logischerwijs enkel aan spoorbedrijven, omdat de maat nog steeds (internationaal) in gebruik is. In principe zal het te 3D-printen zijn, maar of er al modellen van gemaakt zijn, geen idee. De vraag komt wel steeds meer voorbij, sinds NS weer actief onderdelen aan het verkopen is geweest.  
 

Voor de noodrem echter heb je geen driehoek nodig, dat zou je moeten lukken met iedere (goedkope) vierkantige sleutel van de bouwmarkt o.i.d.

De groothandel verkoopt die logischerwijs enkel aan spoorbedrijven, omdat de maat nog steeds (internationaal) in gebruik is.

Nog wat extra reactie nu ik bij de PC zit… Blijkbaar wordt er tegelijkertijd nogal geheimzinnig gedaan over het bestaan, uiterlijk, et cetera van deze sleutel. Het is “gewoon” een sleutel, en eentje waarvan er genoeg in bezit zijn van mensen die hem eigenlijk niet horen te hebben. Afbeeldingen staan gewoon online, zoals bij een van de bekende groothandels in deze branche: https://www.railtechbv.nl/p/1897005/gecombineerde-rijtuigsleutel

 

Er staat geen arrestatieteam om 6:00h aan je deur te bonken als je zo’n sleutel hebt liggen, maar het misbruiken in en rondom de trein is vragen om gedoe natuurlijk. Laten we het verder alsjeblieft niet spannender maken dan het is. De hoeveelheid bezitters van een NS DOM-sleutel die er een foto van online plaatsen vind ik zorgwekkender, daarmee kan je meer kwaad, en een sleutel van dat soort namaken o.b.v. een (matige kwaliteit) foto is eenvoudiger dan velen verwachten.

 

Gratis tip van Henk: plaats geen foto’s van je sleutelbos online als je een nieuw huisje hebt, om dezelfde reden. Er zijn vele presentaties gegeven en experimenten gedaan in de hacking- en securitywereld die de eenvoud aantonen.

Reageer