Suggestie NS app: iOS 16 Live Activity

  • 9 August 2022
  • 4 reacties
  • 453 Bekeken

Als tech-nerd en Apple liefhebber wil ik eigenlijk mijn topic/post richten aan de developers van de NS-app voor iOS gebruikers. Daarnaast hoor ik graag de meningen van andere gebruikers! :)

iOS 16 is momenteel op het moment van schrijven nog niet uitgebracht voor het publiek en is nog in beta. Tijdens WWDC 2022 (Apple Developers Evenement) hebben ze een functie in iOS 16 gebracht genaamd: Live Activity (oftewijl Live Activiteiten).

Hiermee kun je real time lopende activiteiten volgen op je toegangsscherm. Hierbij hoef je je iPhone niet telkens te ontgrendelen. Mij leek het bijvoorbeeld dan een goed/leuk idee, zoals je nu kunt in de NS app om een bepaalde reis/route te starten, om dan deze reis te kunnen volgen vanuit het toegangsscherm zodat ik niet continu de NS-app hoef te openen om live bij te kunnen houden hoe lang de rit nog duurt tot een bepaalde halte of voor de gehele reis bijvoorbeeld.

 

Hieronder is een afbeelding met een voorbeeld van een Uber pickup. Ik weet zeker dat jullie developers team dit ook kunnen designen en ontwikkelen voor de NS-app en iOS gebruikers. Mij lijkt het echt een hele handige en fijne toevoeging aan de app.

 

Wat meer informatie en inspiratie:

https://www.apple.com/nl/ios/ios-16-preview/features/#:~:text=Live%20activiteiten,te%20volgen.*

https://appleinsider.com/articles/22/07/28/apple-delays-live-activities-in-ios-16#:~:text=Apple%20has%20announced%20that%20iOS,that%20shows%20users%20updating%20information.

https://www.igeeksblog.com/how-to-use-live-activities-on-iphone/

https://9to5mac.com/2022/07/27/ios-16-live-activities-api-available-beta-4-developers/

 

 

 

 


4 reacties

Reputatie 6

Hey HueZuX. Welkom bij de NS Community.

Ik zou het ook wel tof vinden! Ik kan je helaas niet zeggen of dit mogelijk gaat zijn, maar ik heb het meteen voor je doorgezet.

Hey HueZuX. Welkom bij de NS Community.

Ik zou het ook wel tof vinden! Ik kan je helaas niet zeggen of dit mogelijk gaat zijn, maar ik heb het meteen voor je doorgezet.

Geeft niks, is heel erg begrijpelijk natuurlijk haha. Ik hoop het in ieder geval wel, zou een mooie toevoeging zijn.

Fijne en zonnige dag toegewenst, Daniël :) ☀️

Hier nog iemand die deze feature heeeeel graag zou willen zien 😃

Nieuwe features zijn altijd goed, maar mag ik de focus eerst even richten op niet werkende of haperende onderdelen. Ik gebruik IOS op telefoon en tablet (nieuwste build 16. Etc).

1. In mijn profiel van het Daluren Flex abonnement staat bij samenreiskorting een button aanmelden, die het nooit doet. Ik krijg van klantenservice het advies: gaat u naar de website, dan lukt het wel. Waarvoor bouw ik een app met functies als ik een dergelijk advies krijg. Draai het om: bouw een super app waar alles het doet en ga dan verder met nieuwe features.
2. Wil je de button voor direct contact naar het app team gebruiken gebeurt er niets. Biedt dingen aan die werken en haal rommel eruit.

Kortom: test eerst eens goed of het huidige design op alle onderdelen werkt zoals bedoeld is en haal niet werkende buttons weg waar de klant alleen gefrustreerd van wordt.

 

Reageer