beantwoord

aansluiting

  • 17 February 2023
  • 5 reacties
  • 181 Bekeken

Reputatie 2

Vandaag trein Amsterdam centraal -Weesp van 17.13. kwam op tijd aan in Weesp 17.29 en de overstap naar Almere Muziekwijk 17.29 rijdt gewoon weg voor ons neus. Wat bizar!!

Ze kunnen toch gewoon op elkaars aansluiting wachten. 

icon

Beste antwoord door mrfreeze 17 February 2023, 18:51

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge

Dat is geen aansluiting aangezien aankomst- en vertrektijd in de planning gelijk liggen. Wachten is dan ook niet nodig, zeker omdat 10 minuten later de sprinter vanuit Amsterdam naar Zwolle vanuit Weesp vertrekt richting Muziekwijk.

Reputatie 7
Badge +3

Een aansluiting missen is vervelend, maar zoals Edwin al schreef, is dit helemaal geen aansluiting. Als je de reis plant in de reisplanner zul je dit advies ook niet tegenkomen. Het kan natuurlijk zijn dat het soms wel lukt, omdat de eerste trein iets te vroeg of de tweede trein iets te laat is, maar dat is dan geluk hebben.

In eerdere dienstregelingen was dit wel een overstap tussen de trein vanaf Amsterdam CS en de trein vanaf Hoofddorp naar Almere Oostvaarders, toen werd er wel degelijk gewacht en bleef het sein gewoon op rood staan voor de trein naar Almere.  Ik heb daar geregeld moeten wachten op de trein vanaf Amsterdam CS.

In de huidige dienstregeling is deze aansluiting er dus niet meer.

Reputatie 6
Badge

Een paar keer per dag is die aansluiting er niet, namelijk als de IC Berlijn later weggaat uit Amsterdam. De rest van de dag is de aansluiting er wel. Op de momenten dat de aansluiting niet mogelijk is vanwege IC Berlijn, zal de reisplanner de overstap ook niet tonen. Wel begrijpelijk dat er een verwachting is bij reizigers dat deze aansluiting bestaat, maar strikt genomen gaat het hier wel goed.

Reputatie 2

Prima bedankt, maar dat is dan wel onhandig deze dienstregeling. Het is op 1 minuut na dat de trein niet aansluit. Je ziet de trein richting Almere  net wegrijden als de trein richting Amersfoort net aankomt rijden. Maar prima om te weten.

Reageer