beantwoord

Afval bij Fietsenstalling

  • 1 March 2023
  • 6 reacties
  • 83 Bekeken

Afval in de omgeving fietsenstalling Grou? Wie is verantwoordelijk voor opruimen?

icon

Beste antwoord door Lorena NS 1 March 2023, 13:13

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Hi AlieVvB en welkom bij de NS Community! 

De gemeente is hier verantwoordelijk voor. Je kunt dan ook bij de gemeente melden.

Vind dat altijd veel afval rondzwerft bij treinstations. Naast en tussen het spoor, maar ook rondom de fietsenstalling. Krijg geen veilig gevoel als ik op een station kom en het is bezaaid met afval.

Reputatie 6
Badge +2

Dat moet natuurlijk niet de bedoeling zijn, Tizzle90. Om welke stations of welk station gaat het nu specifiek? Dan kunnen we daar een melding van maken.

Dat moet natuurlijk niet de bedoeling zijn, Tizzle90. Om welke stations of welk station gaat het nu specifiek? Dan kunnen we daar een melding van maken.

Amsterdam Lelylaan, altijd heel veel afval tussem de fietsenstalling. Amsterdam Sloterdijk (ligt altijd afval voor de ingang van het station, zal de gemeente wel moeten doen toch?)

Den Haag laan van NOI (voor de ingang tussen tramspoor) en Station Heerenveen (rondom treinspoor)

Reputatie 6

Goedemorgen, wil je ook een melding maken over station kampen zuid? De fietsenstalling ligt nog vol herfstbladeren en overal kruipt onkruid. Daarnaast veel zwerfafval 

Als het gaat om openbare fienstenstallingen voordat je het station zelf betreed valt dit in onder de veranwoordelijkheid van de betreffende gemeente. Enkel bewaakte fietsenstallingen waarvoor een abonnement nodig is vallen onder onze verantwoordelijkheid.

Datzelfde geldt dan voor afval wat ligt vóór de ingang van een station. Ook dat is gemeentegebied.

Afval rond of op de sporen zal helaas weinig aan gedaan kunnen worden. Immers, daarvoor zou dat stuk spoor buiten dienst genomen moeten worden wat niet zal gebeuren voor wat afval.

Reageer