Skip to main content

 

Wat kun je doen als je ‘s nachts op een station bent gestrand omdat de lift het niet doet?

 

 

https://www.gelderlander.nl/binnenland/gehandicapte-annemarie-aan-lot-overgelaten-op-verlaten-station-ze-zei-dat-ze-niet-kon-toveren-en-hing-op~ad72b074/

 

Een avond uit eindigde voor Annemarie Kol (38) dit weekeinde in een drama. Door een kapotte lift strandde ze zaterdagnacht in haar rolstoel op een verlaten station. Na uren wachten, moest ze uiteindelijk door de brandweer worden bevrijd.

Kol heeft met vriendin Marlieke net een leuke avond stappen achter de rug in Utrecht, als ze haar woonplaats Houten met de laatste trein bereikt. Het is rond 00.45 uur en de vrouwen willen naar huis, als ze met enige huivering richting de lift op het perron gaan.

Want de lift op Houten Castellum is niet in beweging te krijgen. Ook al deed-ie het 's middags en 's avonds op de heenweg nog wel gewoon. Wat Kol en haar vriendin ook proberen, het ding weigert dienst.

Niet toveren

Dus belt Kol met de NS-storingsdienst, via de noodknop in de lift. ,,Toen kreeg ik een ontzettend boze en geïrriteerde vrouw aan de lijn.” Zij maant haar om de lift uit te gaan, zegt dat ze gaat bellen en bijt voordat ze ophangt alleen nog toe dat ze ‘ook niet kan toveren’.

Dan wordt het stil. Want ook de algemene NS-storingsdienst die Kol even later belt, zorgt niet voor actie. Daarom belt ze ten einde raad de politie. Ze krijgt het inmiddels behoorlijk koud, mede door een aandoening aan haar voeten.

Heel erg geïrriteerd

Agenten zijn na het belletje wél snel bij de vriendinnen op het perron en proberen op hun beurt om via de NS-storingsdienst toch verder te komen. ,,Terwijl ook zij wel iets beters te doen hebben. Maar het was goed dat zij belden, want ik was inmiddels heel erg geïrriteerd.” Ook de agenten komen niet verder en krijgen pas na aandringen te horen dat hulp nog wel 4 uur op zich kan laten wachten.

Daarop bellen zij de brandweer. Ook die komt wel direct in actie en vertelt Kol dat ze al vaker mensen in een rolstoel van dit perron hebben moeten redden. De brandweermannen tillen haar met rolstoel en al via de trap naar beneden. Tegen 02.00 uur kan ze uiteindelijk naar huis.

 

 

 

‘NS streeft naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Bij ons is iedereen welkom, dat geldt voor reizigers en collega's.’

https://nieuws.ns.nl/station-amsterdam-centraal-kleurt-mee-met-queer--pride-amsterdam/


Reageer