beantwoord

Komen er toilet toegangskaarten?

  • 22 March 2023
  • 2 reacties
  • 135 Bekeken

In Zwitserland is een tussenoplossing bedacht voor als men niet contactloos wil of kan betalen, er zijn daar automaten waar je toilet toegangskaarten kunt kopen (met contant geld). Een winkelier of bedrijf is nog steeds verplicht om cash geld te accepteren. NS gaat met de openbare toiletten op onbemande stations eigenlijk buiten haar boekje, door alleen cashloos betalen te accepteren.

icon

Beste antwoord door Lorena NS 22 March 2023, 11:05

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Hey Wieweet

Of dat op de onbemande stations gaat komen, is bij ons (nog) niet bekend. ProRail heeft enkele jaren terug fors geïnvesteerd in het opknappen van stations waarbij de verbouwingen nog in volle gang zijn en de toiletten daar ook een onderdeel van zijn. Ik zal in ieder geval jouw suggestie daarover doorzetten, want het klink als een hele goede oplossing! 

Een winkelier of bedrijf is nog steeds verplicht om cash geld te accepteren. 

Nee, dat is niet zo. Winkels en andere bedrijven zijn in Nederland niet verplicht om cash te accepteren mits ze dat duidelijk aangegeven en de klant daar dus niet pas te laat achterkomt. Zelfs de belastingdienst accepteert sinds enige tijd geen cash meer.

Cash is een wettig betaalmiddel maar bedrijven zijn niet verplicht ieder wettig betaalmiddel te accepteren. Ook bankpas en creditcard zijn wettige betaalmiddelen maar ook die hoeft een bedrijf niet te accepteren. Dat iets een wettig betaalmiddel is houdt niet automatisch een acceptatieplicht in, daar zit wellicht het misverstand.

Ik ken de Zwitserse wetgeving niet maar wellicht geldt daar wel een acceptatieplicht voor cash.

Reageer