beantwoord

NS P+R

  • 28 June 2022
  • 2 reacties
  • 170 Bekeken

Vrijdag ga ik naar een concert in Amsterdam. Ik wil vanuit Eindhoven de trein pakken en mijn auto parkeren op de NS p+r. Waarschijnlijk parkeer ik ergens in de middag rond een uur of 3, maar ik kom pas na middernacht terug.

Hoe werkt het dan met de tarieven? Betaal ik dan 2 keer het dagtarief? Of wordt er gekeken naar hoeveel uur je er staat geparkeerd? 

 

Alvast bedankt!

icon

Beste antwoord door iMark 28 June 2022, 15:16

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +3

“Heb je op dezelfde dag met de trein gereisd? Dan parkeer je jouw auto voordelig of zelfs gratis op betaalde P+R terreinen.” Bron: https://www.ns.nl/deur-tot-deur/parkeer-en-reis/tarieven.html

Een dag bij NS duurt tot 04.00 uur de volgende ochtend. 

 

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Bij op het Q-Park P+R terrein aan de Fuutlaan (centrumzijde) in Eindhoven is het maximale dagtarief voor treinreizigers € 4,00 dus als ze 2 dagen rekenen bij aankomst na middernacht valt dat nog wel te overzien toch?

Als ik kijk op https://www.q-park.nl/nl-nl/p-r/ zie ik het volgende:

  • Je verlaat het P+R terrein op dezelfde dag als de terugreis met de trein.

Ik neem aan dat men daarvoor de uitcheck (na middernacht) in Eindhoven hanteert.

Let er ook op dat de parkeergarage aan het Kennedyplein/Neckerspoel (dus de noord/buszijde) geen korting kent voor treinreizigers. Bovendien wordt die in/uitgang van het station kort na middernacht afgesloten (na vertrek laatste bussen).

En reis vooral niet op een e-ticket maar met een ov-chipkaart (wegens de nodige uitcheck op de dag zelf), maar ik neem aan dat Q-Park daar wel coulant in is, want een e-ticket is dus geldig tot 04.00 de volgende dag.

Voor de rest zou je ook nog in Abcoude (gratis) bij het station kunnen parkeren, en dan met de trein verder richting Amsterdam.

Reageer