beantwoord

Onbemande haltes Nijmegen vaker bron van overlast

  • 11 March 2022
  • 2 reacties
  • 171 Bekeken

Reputatie 2

Het begint meer een gewoonte te worden dat onbemande haltes worden gebruikt als hangplek en dealplek. Op station Nijmegen Goffert is het haast elke avond raak. Jongelui (vaak uit de naastgelegen wijken Neerbosch-Oost en Kolpingbuurt) gebruiken de halte gebruiken stelselmatig als deal- en hangplek. Roken doen ze doodleuk in de lift of op het perron. Hebben ze een pakketje van hun maat gekregen, stappen ze vervolgens in de trein om zwart naar het hoofdstation te reizen. Omdat er bijna nooit controle bij de poortjes is, springen ze eroverheen en een kwartiertje later staan ze in het centrum hun gekregen spul aan de man te brengen. Dit is dus een bewijs dat de poortjes dus nog steeds veel te weinig soelaas bieden tegen het zwartrij- en veiligheidsprobleem! Hoezo overlast van zwartrijden middels de spoortunnel? Nu wil de Gemeente Nijmegen de kosten van een beveiliger betalen om de poortjes aan de tunnelkant weer open te stellen. Nee, je moet tussen Wijchen en Nijmegen standaard controleren en onopvallend op Goffert en Dukenburg ingangscontrole en vliegend-toezicht op overlast houden. Krijgen die gasten in de gaten dat er op ze gelet wordt en lopen ze bij het zwartrijden tegen de lamp, dan zal de overlast op de haltes en in de trein vanzelf wel afnemen en worden ze aangehouden en blijkt dat ze illegaal spul bij zich hebben, dan zijn ze ook bij de politie in beeld en kan deze ook wat meer doen om de drugsoverlast zoveel mogelijk in te dammen. Hiervoor is dus samenwerking met gemeente en politie nodig en anders kan NS ook gaan lobbyen bij het Ministerie van Veiligheid & Justitie. Wat denkt NS aan dit probleem te kunnen doen, om de veiligheid op onbemande stations in de grotere plaatsen mee terug te laten keren?

icon

Beste antwoord door Anonymous 12 March 2022, 22:17

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7

Zelfde verhaal op station Breda-Prinsenbeek. In de avond is dat een afgelegen, verlaten halte met maar een handvol reizigers. Je ziet soms jongeren over de poortjes klimmen, er tegen trappen / tailgaten. Het zal wel daarom zijn dat de poortjes zo vaak storing geven of blijven "hangen" bij het openen.

De lift is regelmatig buiten dienst, de buitenkant is beschadigd en binnen stinkt het. Buiten dienst wegens vandalisme, stond er laatst op een aangeplakt stuk papier. Rondhangplek voor jongeren uit Breda-Noord die zwartrijden naar het centrum. Op de parkeerplaats naast het station gebeurt ook vanalles later op de avond. Handeltjes rondom auto's etc.

Geen fijne plek. Helaas moet ik er regelmatig gebruik maken van deze halte.

Buiten het melden bij de NS kunt u dit ook het beste melden bij de gemeente en de politie zelf zodat de politie hier vaker gericht toezicht kan houden.  V&S bij de NS is een kleine groep mensen die niet overal toezicht kunnen houden en vaak ook gericht te werk gaan naar aanleiding van incidenten of meldingen en daar de handen al vol aan hebben.

Reageer