beantwoord

overstappen op station Zwolle, tips gevraagd

  • 22 April 2023
  • 4 reacties
  • 371 Bekeken

Mijn moeder van 78(geen rijbewijs) gaat voor het eerst sinds het overlijden van mijn vader op familie bezoek. Ze reist van Nijkerk naar Nijverdal met een gewoon kaartje

Nu wil ik haar zo goed mogelijk voorbereiden. Bijvoorbeeld hoe ze moet lopen van perron 1 naar 8 op station Zwolle..Ik vind echter nergens een duidelijke plattegrond met looproutes of iets dergelijks.

Weet iemand waar ik dit kan vinden? En hebben jullie nog andere tips over wat ik haar kan vertellen? Ik reis zelf ook bijna nooit met de trein.

Alvast bedankt

icon

Beste antwoord door Anonymous 22 April 2023, 20:17

Bekijk origineel

4 reacties

Bij perron 1 stopt de trein naast het stations gebouw, als ze daar verder langsloopt in de richting waar de trein naartoe reed dan vind ze de trappen en de lift.

Ze kan dan met de lift naar de gang die onder de perrons loopt en heel breed is in de richitng van spoor 8 waar dan ook weer een lift te vinden is.

Het is een vrij overzichtelijk station al zijn sommige sporen vreemd gesitueerd maar deze 2 in ieder geval niet.

https://plattegrondstation.nl/zwolle/

 

Als u hem uitzoomt kunt u rechtsboven in donkergrijs het stationsgebouw zien, op spoor 1a stopt de trein vanuit Nijkerk en daarvandaan vertrekt deze ook.

Perron 9 is bijna aan de andere kant van de corridor onder het station, daar staat het ook vrij duidelijk aangegeven, daarnaast loopt er op Zwolle over het algemeen voldoende NS personeel rond die eventueel kan assisteren, Veiligheid en Service zijn meestal rondom de trappen te vinden bij het stationsgebouw.

 

 

Badge +3

De plattegrond van Jeroen is al enige jaren oud. Daarom is spoor 8 niet zichtbaar aangegeven. In onderstaande figuur ziet u dat dit spoor te bereiken is via het perron voor de sporen 9 en 10, door over het perron door te lopen tot voorbij spoor 9:
 

Reputatie 7
Badge +3

De plattegronden op https://plattegrondstation.nl/ worden niet meer bijgewerkt als er iets verandert. Ik heb het idee dat dit de plattegronden zijn van de oude NS website voordat deze vernieuwd is en volgens mij is het op station Zwolle wel wat veranderd in de tussentijd (ben er zelf niet bekend).. Zo geeft de plattegrond daar geen spoor 8 aan.

Op de vernieuwde NS website staan ook plattegronden maar die zijn niet altijd even duidelijk. Maar daar staat nu wel spoor 8 bij.

https://www.ns.nl/stationsinformatie/zl/zwolle/plattegrond  

Ook op https://www.openstreetmap.org/#map=18/52.50518/6.09145 staat een plattegrond met de spoornummers. 

Reputatie 7
Badge +1

Spoor 8 en 9 zijn een klein beetje een vreemde eend in de bijt ook, omdat ze een soort van langs één perron liggen. De nummering van sporen kan qua volgorde ietwat verwarrend zijn, maar mijn ervaring is dat dit allemaal goed aangegeven staat.

De trein uit Nijkerk stopt meestal vooraan (spoor 1a), en vanuit daar moet je de tunnel (vrijwel direct naast de trein) in, vanuit waar spoor 8 (en ook spoor 9 en 10) te bereiken is via de laatste (rechter) trap voor de poortjes.

Dit is ook terug te zien op de plattegrond die Momo al stuurde.

Reageer