beantwoord

Trein-afbeelding op CTA?

  • 5 January 2022
  • 5 reacties
  • 190 Bekeken

Goedenmiddag, 

DTV: Op de CTA op station Laan van Nieuw-Oostindie (Den Haag) zie ik onderaan het scherm een treintje afgebeeld. De afbeelding verschilt per scherm/perron. Wat betekent dit?

icon

Beste antwoord door Tochjo 5 January 2022, 17:35

Bekijk origineel

5 reacties

Badge +3

Het geeft de lengte van de trein aan. Er staat ook een klein pijltje in een van beide uiteinden; dat geeft de rijrichting van de trein aan (als het hoofd gedraaid wordt richting het spoor).

Aah duidelijk, thanks! En is het dan terug te leiden tot het aantal treinstellen of zegt het gewoon globaal iets over "lang" of "kort"?

Reputatie 6

Het aantal vakjes in de trein op de afbeelding geeft aan uit hoeveel delen/wagons de trein bestaat.

Volgensmij is het zelfs zo dat er bij meerdere treinstellen ook meerdere treinen achter elkaar op de borden getoond worden.

Badge +3

En is het dan terug te leiden tot het aantal treinstellen of zegt het gewoon globaal iets over "lang" of "kort"?

De daadwerkelijke treinsamenstelling wordt weergegeven. Deze trein bestond dus uit twee treinstellen van elk vier delen, en deze trein bestond uit een voorste treinstel van vier delen en een achterste treinstel van zes delen.

Op bovenstaande situatie is één uitzondering: op enkele stations is er geen informatie beschikbaar over de rijrichting. In dat geval worden meerdere treinstellen als één lange trein weergegeven. Er staat in dat geval ook geen pijltje om aan te geven welke kant de trein op gaat.

Reageer