Aanpassingen aan het terugsteekverbod

  • 7 June 2022
  • 32 reacties
  • 1160 Bekeken

Toch ook maar even hier, het bericht is nu enigszins verstopt in een ander topic over dit onderwerp en wel interessant voor forumleden: 

 

NS past het terugsteekverbod aan, waardoor reizen waarbij, met meer kilometers, de eindbestemming eerder kan worden bereikt, toegestaan zijn zonder in- en uitchecken. De wijziging gaat per vandaag in, de reisplanner zal op zeer korte termijn deze adviezen ook volledig gaan tonen.

Let wel, adviezen moeten nog steeds door de planner worden gegeven. Tegen de richting in reizen is nog steeds niet toegestaan wanneer er geen tijdswinst wordt behaald.

 

De communicatie hierover bestemd voor externen heb ik in het originele bericht geplaatst.


32 reacties

Overigens niks nieuws onder de zon, met de optie vrij reizen aan krijg je dit soort adviezen al jaren. Heino-Zwolle via Raalte vind ik al langer een interessante, ik ben benieuwd hoe de cowboys van Blauwnet daarover denken bij controle.

Reputatie 3

Vooral die optie van 3:10 is natuurlijk heel apart, maar ja je bent er wel eerder dus de planner zal dat soort mogelijkheden dus laten zien.

Reputatie 3

Oh ja. Dit lijkt wel een mooi resultaat van de verandering in het terugsteekverbod (en werkzaamheden) te zijn.

Voor wie 's nachts nog van Sloterdijk naar Lelylaan (kwartier fietsen) wil. 🤣 En dat allemaal voor 2,50 euro.

 

Badge +3

Vooral die optie van 3:10 is natuurlijk heel apart, maar ja je bent er wel eerder dus de planner zal dat soort mogelijkheden dus laten zien.

Bij gebrek aan nachtnet was dat ook al zo voor bijv. Amsterdam - Eindhoven. Dan werd je via Rotterdam gestuurd (aankomst op zondag rond 7:30 in Eindhoven).

En kon je daar een paar uur bivakkeren… of op Schiphol Plaza natuurlijk (veel gezelliger). Wel jammer als je op een dagkaartje reisde en (Dal Voordeel) moest betalen voor het deel in de ochtend. 😅

Reputatie 7
Badge +3

Vandaag is de enige manier om van De Vink, Voorschoten of Den Haag Mariahoeve naar (andere) haagse stations of verder te reizen een reis waarbij je terugsteekt. De ene sprinter rijdt niet tussen Mariahoeve en Den Haag Centraal en de ander niet tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal vanwege een seinstoring die tot laat in de avond zal gaan duren. Dus allemaal reizen via Leiden Centraal. 

Reputatie 7
Badge +3

Blijkbaar heeft er iemand nagedacht bij NS. Het terugsteekverbod was nog niet afgeschaft of er werden treindiensten geschrapt waardoor bepaalde reizen alleen met terugsteek gemaakt kunnen worden.

Iedereen is blij dat het vervallen is. Het scheelt een hoop gedoe, gezeur in software, en je hoeft je inderdaad minder druk te maken bij schrappen trein dienst. 
 

Wijzigingen aan het terugsteekverbod in de planner werden al enkele jaren ad-hoc gemaakt bij werken, maar voor de reiziger is zoiets (op de uitgespuugde adviezen na) onzichtbaar. 

Reageer