beantwoord

NS business card - inchecken telefoon app

  • 12 April 2024
  • 5 reacties
  • 605 Bekeken

Hi,

Is het mogelijk om via je NS app op je telefoon in te checken met je NS Business card? En zo ja, hoe regel ik dat?

Groet, Floris

icon

Beste antwoord door Melissa NS 12 April 2024, 21:44

Bekijk origineel

5 reacties

Goedenavond Floris765, Welkom op de NS Community.

Het is alleen mogelijk om gebruik te maken van jouw abonnement met jouw OV-chipkaart waarop het abonnement staat.

Het is mogelijk om met jouw telefoon in te checken. Echter maak je dan geen gebruik van jouw abonnement.

Reputatie 7
Badge +3

Nee, dat is niet mogelijk.

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Inchecken met een telefoon is beperkt tot OVpay (bankpas, geen korting mogelijk) of via een qr code e-ticket in de NS app.

Simpelweg met je telefoon reizen op een NS Business abonnement kan dus (nog) niet.

Die qr code als pdf tonen bij controle mag niet meer, maar ga je gang (mijn mening en een zinnige conducteur zoals @Loes zal daar totaal niet moeilijk over doen bij zakelijke reizigers).

Reputatie 7
Badge +1

Probleem is vooral de identificatie met je telefoon. Op de OV-chipkaart staat een foto met jouw afbeelding op je telefoon is dat waarschijnlijk wel te manipuleren, vandaar dat NS vooralsnog vasthoudt aan fysieke OPV-chipkaarten.

Reputatie 7
Badge +3

Translink is wel bezig om de opvolger van de OV-chipkaart in te voeren, de OV-pas. Voorafgaand daaraan is er bij het Locov vorige maand door NS een adviesaanvraag gedaan over een voorgenomen aanpassing van de voorwaarden om de introductie van de OV-pas mogelijk te maken. Daarin staat o.a.:

 

In de loop van 2024 en daarna wordt stapsgewijs een nieuwe drager geïntroduceerd: de OV pas. Bij deze pas staan (anders dan bij de OV-chipkaart) geen gegevens zoals producten en saldo op de kaart maar zijn ze geregistreerd in de nieuwe backoffice bij Translink, wat extra flexibiliteit qua gebruik biedt. In eerste instantie verschijnt de OV-pas in fysieke vorm, maar op een later moment zal het ook mogelijk zijn een digitale OV-pas op een mobiele telefoon te laden. De OV-pas biedt mogelijkheden voor Reizen op Saldo (in eerste instantie) en Reizen op Rekening, inclusief producten en (kortings)abonnementen (op een later moment).

 

Wanneer de digitale OV-pas komt en wanneer die ook gebruikt kan worden voor abonnementen wordt nog niet aangegeven. Nog even geduld dus. 

Reageer