beantwoord

Ritprijs korting 80 +

  • 10 December 2023
  • 4 reacties
  • 105 Bekeken

ben 84jaar en wil een reis maken van Haarlem naar Maastricht , In bezit van OV kaart . Wat is het tarief en korting leeftijd 

icon

Beste antwoord door Thom 10 December 2023, 13:36

Bekijk origineel

4 reacties

Op grond van uw leeftijd zijn er geen kortingen voor de trein. Als u korting wil zult u ook als senior een abonnement moeten nemen zoals een DalVoordeel abonnement. Zonder abonnement betaalt €29.40 enkele reis.

Reputatie 7
Badge +3

Het tarief enkele reis is zonder korting €29,40. Met Dal voordeel flex van €5,60 per maand kost de reis enkele reis €17,64. Een dagkaart kost €58,80 en is gelijk aan een retour vol tarief.

Vanaf 60 jaar is het mogelijk om keuzedagen te nemen bij Dal voordeel op saldo. Dit kost per jaar €67,20 voor Dal voordeel + €27,50 voor 7 keuzedagen.

Gaat u in het weekend reizen naar Maastricht dan is flex weekend vrij een optie. Daar krijgt u 65+ korting op en kost dan ca. €25 per maand.

Na een maand kunt u flex terug zetten naar basis (geen abonnementskosten, reizen tegen vol tarief) als u niet van plan bent om.te reizen.

Reputatie 7
Badge +4

Bedenk dat u geen automatische korting heeft van 34 procent zoals in bus, tram en metro. De beste tip hierboven is een weekendvrij-abonnement te nemen voor senioren. Als u in het weekend reist, kost dat voor een hele maand €24,95 en voor dat geld kunt u in het weekend heen en terug. U kunt dan eventueel de rest van de maand ook nog gratis in het weekend reizen. Wel na een maand opzeggen, ;-)

U reist dan ver en veruit het goedkoopste. Als u al een persoonlijke ov-chipkaart heeft, is het er heel snel op te zetten.

Bedankt voor de antwoorden en heb intussen een daluren abo. bij genomen

Reageer