beantwoord

samenreiskorting opnieuw aanzetten bij overstappen naar andere vervoerder?

  • 5 May 2022
  • 5 reacties
  • 430 Bekeken

Op de NS website staat mbt uitzetten samenreiskorting: Heb je geen NS Flex-abonnement, maar wel een OV-chipkaart? Dan is de Samenreiskorting al van je kaart gegaan toen je op de heenreis uitcheckte.

Betekent dit ook dat de samenreiskorting er opnieuw op moet als je overstapt naar andere treinvervoerder? (De poort paal weet immers niet bij uitchecken dat ik nog niet de eindbestemming heb bereikt).

icon

Beste antwoord door Thom 5 May 2022, 09:55

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Ja.

Reputatie 7
Badge +4

Samenreiskorting is per rit, niet per dag. Een rit is tussen een incheck en een uitcheck bij één vervoerder. U kunt er het beste Samenreiskorting 2x op zetten.

Als uw reis uit meerdere ritten bestaat, voelt dat voor u als één reis maar de vervoerders zien hun stukje ervan als een rit.

Dank voor de supersnelle reacties, Thom en MoDe.

Badge +3

Samenreiskorting (geladen bij een kaartautomaat) zou moeten blijven gelden bij een overstap tussen vervoerders (binnen 35 minuten) maar omdat het soms mis gaat is het verstandiger om in dat geval 2x te laden.

Staat er na je reis nog 1x Samenreiskorting op je kaart, dan kan je die weer verwijderen bij een automaat.

Reputatie 7
Badge +3

Het kon sowieso geen kwaad om bij het laden van de Samenreiskorting dit gelijk voor 2 keer te doen wanneer je de hele dag met iemand meereist, beter een keer te veel dan te weinig. Ook kun je altijd bij een automaat checken of de Samenreiskorting nog actief is. 

Reageer