beantwoord

Wanneer bericht van verlopen ?

  • 3 February 2023
  • 2 reacties
  • 137 Bekeken

Als de OV chip kaart gaat verlopen, wanneer komt het bericht van NS om je pasfoto te uploaden?

En komt er een bericht met NS Flex Weekend Voordeel?

Ruud 

icon

Beste antwoord door MoDe 3 February 2023, 17:50

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Ongeveer 6 tot 8 weken voor het verlopen van de kaart wordt kaartvernieuwing ingezet. Als je geen toestemming hebt gegeven jouw oude pasfoto te hergebruiken dan krijg je bericht om een nieuwe pasfoto aan te leveren. Bij toestemming valt de nieuwe kaart met jouw weekend voordeel een paar weken voor het verlopen in de bus. Gebeurt dit niet dan moet je contact opnemen met NS klantenservice ivm teruggave kosten nieuwe kaart. Je moet dan zelf kaartvernieuwing aanvragen bij OV-chipkaart.

Als je een account bij OV-chipkaart.nl hebt, dan kun je daar volgen of er een nieuwe kaart aangemaakt wordt. Je krijgt dan ook bericht van OV-chipkaart als herinnering dat jouw kaart gaat verlopen. Heb je geen account dan is het goed om er een aan te maken.

Bij weekend voordeel heb je recht op een gratis kaart, bij Flex basis niet.

Reputatie 7
Badge +3

Zie een eerder bericht van een moderator in ander topic hierover.

 

Helaas gaat het in veel gevallen mis en stuurt NS geen mail met de vraag een nieuwe pasfoto te uploaden en dus ook geen reminder. Je kunt dan zelf 6 weken voor de verloopdatum op de site van OV-chipkaart.nl kaartverniewing aanvragen, op dat moment verandert daar namelijk de status van actief naar verloopt bijna. Je kunt dan als je een NS abonnement hebt wel bij NS de kosten van €7,50 voor de nieuwe kaart terug vragen.

Uit diverse berichten hierover blijkt het vooral vaak mis te gaan bij flex abonnementen, soms ook bij saldo abonnementen. 

Zie ook 

 

Reageer