Fiets klem

  • 1 July 2023
  • 6 reacties
  • 160 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties

Beste Jasper,

Dit is een reactie op jouw artikel in De Volkskrant "Fiets klem".
Dat huurder A een financieel probleem heeft is jammer voor hem/haar.
Zou huurder B het probleem simpelweg kunnen voorkomen door de fiets eerst even op slot te zetten, en het slot vervolgens met zijn eigen ov-chipkaart te openen? Intuïtief zou ik dat doen voordat ik de fiets zou huren.
Mocht dit inderdaad een oplossing zijn, dan is een "stevig herontwerp" niet nodig. Een simpele instructie zou voldoende zijn.
Graag jouw reactie.
Dank je wel.
Met vriendelijke groet,
Ardy Notenboom 


6 reacties

Reputatie 7
Badge +1

En u denkt dat Jasper dit hier gaat lezen? Zeer bijzonder.

Badge +3

Dit topic is een reactie op deze column. Daarin wordt door columnist Jasper van Kuijk verwezen naar deze community, dus hij zou dit topic best nog kunnen lezen.

Reputatie 7
Badge +2

Overigens staat in die column ook dit…

Met het nieuwe elektronische slot gebeurt dat niet, terwijl de ‘uitcheckprocedure’ nu lastiger en kritischer is geworden en ook nog botst met de oude procedure. Vroeger zette je de fiets open terug, nu moet je hem juist op slot zetten.

 

Dat klopt helemaal niet, want vroeger moest je de fiets ook op slot terugzetten in onbemenste stallingen waar het in de rest van de column over gaat. Wat wel kritischer is aan de nieuwe procedure is dat het slot bij een communicatieprobleem nog wel eens open kan springen na een poging tot op slot zetten om de rit af te sluiten. En met het forse formaat van het slot in combinatie met de spatborden die het zicht ontnemen is het ook nog amper te zien of een fiets nu op slot staat in de stalling of niet.

Reputatie 7

En nu terug naar de originele vraag: zou dat helpen ? Hoe ‘weet’ het fietsslot eigenlijk, dat als je het slot op slot doet in de fietsenstalling, dat de uitcheck is ? Is dat door de GPS ?

Badge +3

En nu terug naar de originele vraag: zou dat helpen ? Hoe ‘weet’ het fietsslot eigenlijk, dat als je het slot op slot doet in de fietsenstalling, dat de uitcheck is ? Is dat door de GPS ?

De fiets maakt verbinding met een Wi-Fi netwerk in de stalling om de verhuur en het terugbrengen te registreren.

Er was al een voorbeeld waar iemand een gehuurde fiets (vlak) buiten de stalling op slot zette en daarmee de verhuur afsloot, dus toen die weer verder wilde ging er een nieuwe hurperiode in à € 4,45.

Reputatie 7

Bedankt, Robert. Dan is het advies “Doe hem eerst even dicht en dan weer open” inderdaad een goede. Al was het alleen maar om ook te kijken of het dingm werkt.

Reageer