Gevonden OV fiets

  • 17 June 2022
  • 6 reacties
  • 92 Bekeken

In het parklaantje tegenover de Spaansebocht in Rotterdam, tegenover huisnummer 47 van de spaansebocht, bij lantaarnpaal nummer 113 staat al langere tijd een ov fiets. Het nummer is 68989. De achterband is kapot, zie foto. 


6 reacties

Hallo Florentine en welkom bij de NS Community,

 

Bedankt voor het doorgeven. Ik heb er een melding van gemaakt!

Een vraag uit nieuwsgierigheid: degene die de fiets niet heeft terug gebracht krijgt een boete, maar moet degene ook de reparatie betalen?

Een vraag uit nieuwsgierigheid: degene die de fiets niet heeft terug gebracht krijgt een boete, maar moet degene ook de reparatie betalen?

Ik vermoed dat hij/zij alleen de € 350 voor het kwijtmaken/stelen/vernielen van een fiets hoeft te betalen. Meer betalen omdat de fiets gevonden is, is natuurlijk een beetje raar.

Reputatie 7
Badge +2

Volgens de algemene voorwaarden kan OV-fiets schade door onzorgvuldig gebruik verhalen op de huurder, maar zelf dat nooit meegemaakt na inleveren van een defecte fiets. Zelfs niet bij het exemplaar dat een lekke band kreeg waarbij de complete buitenband ook van de velg af liep.

Als een fiets niet wordt ingeleverd door de huurder, wordt er € 350 in rekening gebracht, wat in wezen de kosten zijn ter vervanging van de fiets. De fiets moet in zijn algeheel vervangen worden gezien wij hem kwijt zijn, en daar zijn die kosten voor.

Mocht de verhuurde fiets uiteindelijk toch teruggevonden worden, dan zijn er daarvoor geen kosten meer voor de oorspronkelijke huurder. Immers, die heeft al moeten betalen voor een gehele nieuwe fiets.

Badge +3

Die boete van € 350 is de vervangingswaarde van een fiets, dus als er later nog een ‘wrak’ gevonden wordt kost dat diegene dat natuulijk niet nog eens geld.

Reageer