beantwoord

OV fiets driewieler

  • 3 August 2023
  • 31 reacties
  • 565 Bekeken

Wat is de reden dat de NS geen driewieler fietsen aanbied als OV fiets? Niet iedereen heeft een goede balans op een tweewieler fiets dus waarom is er aan die mensen niet gedacht?

icon

Beste antwoord door Daniël NS 3 August 2023, 20:24

Bekijk origineel

31 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Natuurlijk is het geen discriminatie dat NS alleen standaard-tweewielers aanbiedt met daarbij een kleine uitbreiding naar e-bikes. Het concept van de OV-fiets is nu juist: standaardfiets, geen reserveringen en daardoor zo laag mogelijke kosten. Dus geen driewielers, mountainbikes, fietsen met versnellingen, verhuur van kinderzitjes, bakfietsen, verhuur van fietshelmen, kinderfietsen, fietsen voor extra lange mensen etc.

Het concept van de OV-fiets werkt alleen goed wanneer er zo min mogelijk afwijkingen van de standaardfiets zijn. Het bespaart ook enorm veel stallingscapaciteit door het op deze manier te doen. Persoonlijk vind ik het daarom een slecht idee dat NS inmiddels proeven is gaan doen met e-bikes. Dat past niet goed binnen het concept. Afgezien nog van alle technische uitdagingen.

Reputatie 7
Badge +3

@Timmy007

NS hoeft helemaal niets op te lossen. NS mag besluiten fietsen beschikbaar te stellen voor verhuur maar is daar helemaal niet toe verplicht. Er zijn ook een hoop stations waar je überhaupt geen OV-fiets kunt huren. Het is een activiteit die zichzelf moet bedruipen. 

Ze hadden dit hele concept beter kunnen laten liggen als driewieler gebruikers er toch alleen maar door gediscrimineerd worden.

Dus omdat een kleine groep driewielgebruikers het nu niet kunnen gebruiken, zou niemand dit moeten kunnen gebruiken. Logisch hoor. Moet NS soms ook nog overal scootmobiels gaan verhuren voor mensen die ook niet kunnen trappen op een driewieler?

U kunt wel blijven zeuren dat het discriminatie is, maar dat maakt nog niet dat dit ook zo is. NS een bedrijf wat treinen rijdt en als extra service ook OV-fietsen verhuurt. NS is bovendien een commercieel bedrijf wat gewoon winst moet maken en dat gaat niet lukken als er voor iedere speciefieke doelgroep weer een ander type fiets moet zijn. Voor hulpmiddelen voor mensen die minder mobiel zijn is er de WMO, uitgevoerd door de gemeentes. 

Badge +3

Bakker doe mij een glutenvrij brood…

Helaas, dat hebben we niet, is onvoldoende vraag naar. Ga maar naar een speciaalzaak.

Ja, hé! Als je iets niet verkoopt zal er ook bijna niemand naar vragen…

Discriminatie, want brood (of een fiets) is een basisvoorziening! 🤣 Dan kan je beter maar helemaal geen bakker zijn… 

Bakker: nee hoor, we hebben het ooit wel gehad maar de vraag was er gewoon niet. Laten die (bio)speciaalzaken en supermarkten er maar hun brood mee verdienen als ze er een gat in zien.

Badge +3

Op de driewieler… https://www.youtube.com/watch?v=E2KRH27aWcU&t=176s 🤣

Badge +3

Jullie logistieke problemen dienen nooit het probleem van de klant te worden hè, dat je dat maar even weet. Doe geen moeite hoor, ik weet nu al dat met die feedback toch niks gedaan wordt want dit hele probleem interesseert jullie geen ruk. 

Het wordt steeds leuker! 🤔

Als je dat al wist, waarom zou je er dan een probleem van de NS van maken?

Iemand van de NS (een moderator hier) heeft je suggestie zelfs doorgegeven!

Het lost jouw probleem niet op: waar blijven die te huren driewielers overal?!

Dat probleem gaat de NS niet voor je oplossen, dus klaag ze vooral aan wegens jouw beperkte balans op een fiets zonder zijwieltjes of zo 😴

Hint: Reisassistentie 

dat je dat maar even weet. Doe geen moeite hoor

Die moeite (anders dan je verzoek doorgeven) gaat men dus niet doen.

Jij wilt dus een OV-fiets (one size fits all) en kunt daar niet zo goed mee overweg.

Jammer dan. Doe mij nou gewoon een driewieler!

NEE, luister nou eens (!) Die hebben we niet en zijn het ook niet van plan!

Je suggestie is doorgezet (volgens een moderator), maar er zullen eerst kinderzitjes komen want daar is veel meer vraag naar dan naar driewielers.

Badge +3

Nu ze fietsen aanbieden zijn ze wel degelijk een rijwiel handel of je dat nou leuk vind of niet. 

Serieus? 🤣🤔 Lach van de dag…

Dit topic mag van mij op slot, gaat nergens over (trollen, met alle respect).

Discriminatie! Censuur! Ja, jammer joh @Timmy007… want het voegt zo weinig toe aan de praktijk.

Geen OV driewieler fietsen dus! Deal with it, such is life. 😴

Reageer