ov fiets gevonden

  • 19 July 2023
  • 4 reacties
  • 57 Bekeken

Er staat al een paar weken een ov fiets boven op de strandopgang bij woest in callantsoog. Wat nu 

 


4 reacties

Goedemorgen Brian75 en welkom bij de NS Community.

Bedankt voor de melding. Kun je aangeven om welk fietsnummer het gaat? Dan kunnen wij controleren of de fiets vermist is en een ophaalopdracht aanmaken mocht dat nodig zijn.

Wat betreft de locatie, klopt het dat hij bij deze fietsenstalling (Google Maps link) staat?

Reputatie 7

Waarom laten sommige mensen hun gebruikte OV-fiets toch gewoon overal staan? Regelmatig zie ik hier meldingen over gevonden ov-fietsen die al langere tijd ergens ongebruikt staan, vandaag alweer drie. Krijgen deze mensen hier alsnog een rekening van (ophaalkosten e.d.)? Ik heb geleerd dat je iets terugbrengt als iets leent of huurt maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen. 

Voor het ophalen van een zogenaamde ‘zwerffiets’ worden er geen kosten in rekening gebracht bij de laatste huurder. In principe is op dat moment de kostenafhandeling met hen al afgerond. Wat er precies in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de situatie. In het ergste geval zullen zij een factuur hebben gekregen voor de vervangingskosten van de fiets, de toeslag voor het ‘Niet inleveren OV-fiets na huur 21 dagen’. In dit overzicht staan alle toeslagen die van toepassing kunnen zijn.

Badge +3

Waarom laten sommige mensen hun gebruikte OV-fiets toch gewoon overal staan?

Voor een groot deel zal dat te maken hebben met de nieuwe sloten. Het komt (naar het aantal berichten op deze community te oordelen redelijk vaak) voor dat de vorige huurder een fiets met zo'n nieuw slot niet goed inlevert. Dan kan het gebeuren dat een nieuwe huurder die fiets vervolgens niet op zijn kaart huurt, maar een fiets meeneemt die door de vorige huurder per ongeluk niet op slot gezet is. Als de nieuwe huurder dan onderweg de fiets zelf op slot zet, dan kan hij hem niet meer van het slot halen met zijn kaart. Dan kan dan alleen de oude huurder. En dan blijft zo'n fiets vaak achter.

Reageer