beantwoord

ov fiets haarlem

  • 8 October 2022
  • 3 reacties
  • 68 Bekeken

Hi, ik heb mijn ov fiets ingeleverd vandaag in Haarlem maar mijn ov-kaart is niet gescand. Kunt u mij hierbij helpen? Groet, Daniëlle

icon

Beste antwoord door MoDe 8 October 2022, 09:33

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dit is een reizigers-helpen-reizigerscommunity, wij kunnen niet bij klantgegevens. Heb je de fiets ingeleverd bij een bemensde stalling dan is scannen van ovchipkaart niet nodig. Wil je zeker weten dat alles goedgegaan is dan kun je bellen met de NS klantenservice.

 

Reputatie 7
Badge +1

Haarlem is inderdaad een bemenste stalling, daar hoeft je OV-chipkaart niet gescand te worden bij het inleveren. Wel van belang is dat de sleutelhanger gescand is, anders is de huurperiode niet afgesloten.

Het beste kunt u OV fiets ritinformatie in de NS-app activeren. Dit is te vinden onder Meer → Mijn NS en kan je eenmalig activeren door het nummer van de op dat moment gehuurde fiets in te voeren. Vervolgens kan je altijd na inleveren van een fiets zelf kijken of de huurperiode correct afgesloten is.

Badge +3

Die optie voor OV-fiets in de app is inderdaad erg handig, maar als het goed is staat het ook vrijwel meteen in je Mijn NS Reishistorie.

Mocht je het nummer van de fiets toevallig nog weten dan kan je dat ook na inleveren gebruiken om OV-fiets te activeren in de app (vooropgesteld dat de fiets nog niet opnieuw verhuurd is).

Reageer