beantwoord

OV-fiets in Heerenveen.

  • 28 December 2022
  • 2 reacties
  • 215 Bekeken

Afgelopen 2e kerstdag wilde ik een OV-fiets huren in Heerenveen. Volgens de app zouden er ca 10 fietsen beschikbaar zijn, maar bij aankomst bleken er alleen nog fietsen ingeleverd te kunnen worden. De sleutelkast aan de muur was afgeplakt, en er was geen info beschikbaar over wat er gaande was. Kreeg de indruk dat de optie om een OV-fiets te huren daar wordt opgeheven??? Jammer, temeer omdat er in die regio nauwelijks bussen rijden, en er geen betaalbaar alternatief vervoer is.

icon

Beste antwoord door Daniel 28 December 2022, 16:50

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Dit is helaas niet ongebruikelijk, het wordt ook niet helemaal real-time bijgehouden. Zie het als een indicatie. Dit is niet alleen zo in Heerenveen. 

Het is me niet bekend of deze locatie voor OV-fiets wordt opgeheven. Tweede Kerstdag is ook niet maatgevend.

Heerenveen is een knooppunt voor vervoer in Friesland maar de massa in de Randstad is niet de norm bij het bepalen van de drukte. Natuurlijk is die geringer. Vanuit en naar Heerenveen rijden er busverbindingen in alle richtingen. Het is echt niet zo dat u vooral aangewezen bent op OV-fiets in het Friese Haagje.

Reputatie 7
Badge +2

Volgens OV-fiets.nl huur je op Heerenveen OV-fietsen met het nieuwe slot wat je met de OV-chipkaart opent. Vandaar dus dat de sleutelkluis aan de muur afgeplakt was, want met die fietsen heb je geen fietssleutel meer nodig.

Reageer