beantwoord

betaalbaar ov voor buitenlandse leerlingen

  • 23 December 2022
  • 3 reacties
  • 129 Bekeken

Dag allemaal,

Eind januari komen twee Sloveense scholieren voor een driemaandelijkse uitwisseling naar Nederland. Zij gaan meelopen op een middelbare school in de laatste klas van het VWO/Gymnasium. Natuurlijk willen zij in hun vrije tijd graag meer van Nederland zien. Maar aangezien het openbaar vervoer niet goedkoop is, zou het mooi zijn dat zij op de een of andere manier “korting” zouden kunnen krijgen. Zij komen niet in aanmerking volgens mij voor een OV-kaart van de overheid omdat zij geen studenten zijn die een MBO,HBO of Universitaire opleiding volgen. Wat zijn de mogelijkheden voor hen?  

icon

Beste antwoord door Momo 23 December 2022, 16:12

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dat ligt er helemaal aan hoe vaak en wanneer zij willen gaan reizen. Als zij alleen in het weekend willen gaan reizen is het Flex Weekend Vrij abonnement heel goed geschikt. Deze kost €34,95 per maand vanaf januari 2023.

En mochten ze 18 jaar of jonger zijn dan kunnen ze ook een Jongerendagkaart kopen voor €7,95 (2023 prijs). Daarmee kunnen ze een hele dag in de daluren of een hele weekenddag reizen.

Reputatie 7
Badge

En uiteraard is die jongerendagkaart alleen bij NS geldig.

Reputatie 7

En met de Jongerendagkaart mogen ze zich helaas zich ook niet in de trein bevinden in de spitsuren als de betreffende rit al begonnen is vóór de spits maar hierin doorloopt. Er wordt nog wel vaak gedacht dat dat wel mag, maar dat is dus niet zo (het mag alleen met vervoersbewijzen waarmee je incheckt vóór de spits, en inchecken doe je helemaal niet met een jongerendagkaart). Allemaal zaken om aan te denken om boetes te voorkomen. 

Reageer