beantwoord

R-net

  • 17 June 2022
  • 7 reacties
  • 91 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties

Hallo, 

Ik wil namelijk een kaartje via de NS app kopen en de reis die ik wil maken, staat overstappen uit NS naar een R-net trein. Vroeg mij af of de kosten van het kaartje (hele reis), inclusief is met R-net trein vervoer of niet.

Mvg, 

icon

Beste antwoord door Thom 17 June 2022, 14:57

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Ja hoor  check uit en in gelden gewoon voor R-Net. Het is één bedrag voor beide maatschappijen. U hoeft bij de overstap ook niet uit en in te checken, uw incheck bij NS geldt ook voor R-Net treinen.

 

Reputatie 7
Badge +3

Dat in en uitchecken is als je met een OV-chipkaart reist. Met een e-ticket kun je niet inchecken. 

Reputatie 4

Ja hoor  check uit en in gelden gewoon voor R-Net. Het is één bedrag voor beide maatschappijen. U hoeft bij de overstap ook niet uit en in te checken, uw incheck bij NS geldt ook voor R-Net treinen.

 

Dat ligt er wel aan welke R-net: voor Gouda - Alphen a/d Rijn is omchecken inderdaad niet nodig, maar voor Dordrecht - Geldermalsen wel.

Maar met een E-ticket zoals TS wil gebruiken maakt het niet uit, mits er geen sprake is van meerdere mogelijke routes.

Reputatie 7
Badge +3

Als het R-net Gouda - Alphen is, geeft de reisplanner alleen een overstap aan, bij Dordrecht - Geldermalsen geeft de reisplanner bij een overstap vanuit een NS trein ook aan Check-uit NS en check-in R-net. Maar dat uit/inchecken geldt dus alleen voor chipkaart. En de prijs die de reisplanner aangeeft is inclusief de overstap naar de R-net trein, er wel vanuit gaande dat je de route volgt zoals de reisplanner aangeeft. 

Reputatie 7
Badge +3

Als het R-net Gouda - Alphen is, geeft de reisplanner alleen een overstap aan, bij Dordrecht - Geldermalsen geeft de reisplanner bij een overstap vanuit een NS trein ook aan Check-uit NS en check-in R-net. . 

Logisch, op het traject Alphen-Gouda is NS de exploitant maar laat daar om financiële redenen de treindienst uitvoeren door Abellio. Bij Dordrecht-Geldermalsen is Qbuzz de exploitant.

Reputatie 7
Badge +3

Ik zeg ook niet dat het niet logisch, maar wel dat je het daar aan kan herkennen of je wel of niet moet omchecken. Voor veel reizigers is het verwarrend, die zien R-net als een vervoerder ipv een formule die door verschillende vervoerders wordt uitgevoerd, en ook niet alleen treinen.

Reputatie 4

Als het R-net Gouda - Alphen is, geeft de reisplanner alleen een overstap aan

Logisch, op het traject Alphen-Gouda is NS de exploitant maar laat daar om financiële redenen de treindienst uitvoeren door Abellio.

Alphen-Gouda wordt gewoon door NS zelf uitgevoerd, alleen de treinen kwamen uit een optie die Abellio nog open had staan.

Voor veel reizigers is het verwarrend, die zien R-net als een vervoerder ipv een formule die door verschillende vervoerders wordt uitgevoerd, en ook niet alleen treinen.

Dat komt vooral omdat de reisinfo formules en vervoerder door elkaar haalt. Als er gewoon "Qbuzz" als vervoerder aangegeven was in plaats van de formulenaam was er niks verwarrends geweest. Op de Valleilijn stond voorheen ook gewoon "Connexxion stoptrein" op de borden, wat opeens Valleilijn moest worden.

Alleen bij Blauwnet heeft het zin omdat je daar beide vervoerders met dezelfde check-in kunt gebruiken. Maar daar moet je dan weer opletten dat je op de juiste plek een klacht indient of de dienstregeling zoekt.

 

Reageer