beantwoord

studenten OV

  • 29 April 2023
  • 4 reacties
  • 172 Bekeken

Beste NS,

Ik wil graag met de nieuwe ICNG van Amsterdam en terug.

Is dat mogelijk met StudentenOV? A.K week heb ik tijd vanwege vakantie.

Met vriendelijke groet

 

TreinspotterLukas

icon

Beste antwoord door Daniel 29 April 2023, 20:15

Bekijk origineel

4 reacties

Badge +3

Je kunt sowieso mee tussen Amsterdam Centraal en Schiphol Airport. Voor het traject tussen Schiphol Airport en Rotterdam Centraal heb je naast je studentenreisproduct ook een Toeslag Intercity Direct nodig. Die kun je kopen door je OV-chipkaart voor de rode toeslagzuil op het perron te houden. De toeslag wordt dan betaald met saldo op de kaart. Als je dit in de daluren doet, is de toeslag goedkoper.

Een belangrijkere vraag is of de ICNG komende week wel rijdt. Dat is op dit moment nog niet bekend. Je kunt het beste de Opvallende dingen-topics op Somda in de gaten houden; daar wordt het ‘s ochtends vast gemeld als deze trein wordt ingezet.

Badge +3

Een belangrijkere vraag is of de ICNG komende week wel rijdt.

Zie https://treinposities.nl/bijzonderheden/filter/icng maar dat kan wijzigen natuurlijk.

 

Reputatie 7
Badge +3

Gewoon even op de dag zelf de ritten van de treinserie 900 in de gaten houden. Als er kort voor een rit niet alleen ICNG staat maar ook een stelnummer, dan kun je er aardig zeker van zijn dat er ICNG gaat rijden. En dan nog kan op laatste moment de rit vervallen als er iets is waardoor die (tijdelijk) niet kan rijden. https://treinposities.nl/vertrekstaat/amsterdam-centraal/2023-05-01/900

Reputatie 7
Badge +2

Afgelopen week waren beide stellen afgekeurd voor reizigersdienst, dus is sowieso even afwachten of ze maandag überhaupt inzetbaar zijn.

Grofweg vier uur vooraf wordt het materieel geactualiseerd naar de planning van de dag zelf. Als 'ie onverhoopt niet inzetbaar is zie je de ritten in het eerder gelinkte overzicht van treinposities.nl vanaf dat moment verdwijnen. Als 'ie er dan nog in staat kan je dus wel redelijk er vanuit gaan dat hij rijdt, onder voorbehoud van last minute defecten natuurlijk.

Reageer